Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Ce se întâmplă în Parlamentul European, acum, e dovada disprețului și a tratamentului la care ne supune Vestul!”

Publicat: 06 oct. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE Ce se întâmplă în Parlamentul European acum e dovada disprețului și a tratamentului la care ne supune Vestul
Iosefina Pascal în noua ediție BZI LIVE

Iosefina Pascal a vorbit în cadrul ediției BZI LIVE din 6 octombrie, despre faptul că României i se neagă în continuare intrarea în spațiul Schengen, despre Parlamentul European, dar mai ales, cum a început să își arate adevărata față Occidentul.

„Diferenţa dintre Germania şi România este că în Germania rahatul este băgat sub preş, iar în România se plimbă cu cătuşe pe la televizor”, a spus Iosefina Pascal.

BZI LIVE cu Iosefina Pascal, despre atitudinea Occidentului față de România

În cadrul noii ediții BZI LIVE cu Iosefina Pascal, s-a discutat despre atitudinea Occidentului și implicit a țărilor din Vest față de România. Având în vedere că Olanda s-a opus vehement intrării noastre în spațiul Schengen și atitudinea de vasal pe care statul român a adoptat-o de aproximativ 30 de ani și care a fost conturată mai bine încă de la începutul războiului din Ucraina, de la 24 februarie, jurnalista a fost concisă și precisă.

„Trebuie luat în considerare că în vremuri de criză se aplică legea junglei şi încep să sfâşie unii din alţii. România este într-o poziţie mult mai favorabilă decât alte ţări şi din punct de vedere al resurselor, ceea ce înseamnă și economic, cât și energetic.

Corupţia a fost întotdeauna la noi, la bulgari mai puţin. Ei nici nu au DNA, și nu au acceptat nici o justiţie din afară. Poate este un semnal de trezire pentru români, pentru a vedea cât de desconsideraţi suntem de aceşti vestici.

Diferenţa dintre Germania şi România este că în Germania rahatul este băgat sub preş, iar în România se plimbă cu cătuşe pe la televizor.

Domnul Dacian Cioloș este el însuşi un vector de corupţie în România. Chiar ei, vesticii spuneau că avem o mare năpastă pe noi şi nu înţeleg cum a ajuns ăsta să fie mare comisar pe agricultură.

La noi chiar se pregătesc de carcalac. Planul de combatere al pandemiilor este creat de Arafat şi promovat de Rafila. Anul 2023, e anul morţii. Dacă nu e bombă nucleară, e cu pandemiile.

Probabil de asta au şi promovat laboratoarele din Ucraina unde se fac fel de fel de chestii crunte. Dacă se înteţeşte războiul, va fi o confruntare directă între Rusia şi Ucraina, iar în momentul unui război mai mare, apar molimele. Şi au apărut deja. Holeră, spre exemplu. Dar nu s-a mai auzit totuşi nimic în ultimele săptămâni. Şi o să ne trezim când o să ne fie lumea mai dragă. Uite, de exemplu, în Germania sunt la valul 8 al pandemiei.

Cel mai îngrozitor lucru mi se pare cea cu raţionalizarea. Băi, băi, nu ai cum!

Până în 2024 trebuie să avem toţi contoarele alea de apă inteligente care se citesc de la distanţă. Deci vine deceniul raţionalizărilor şi controlului resurselor şi traiului cetăţenilor.

Nu au bani pentru cetăţeni, dar cresc taxele. Dar în timpul ăsta ei sparg banii pe vaccinuri, iar bolnavii cronici nu au bani de tratamente. Sunt atâţia oameni bolnavi cronic, o grămadă de oameni a cărui stare de sănătate se degradează subit.

Cred că primii oameni care vor mânca gândaci vor fi cei din spitale.”, a spus jurnalistul Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Băgând-o în UNESCO, scapă şi de oameni şi îşi fac ei treaba în linişte”

Totodată, jurnalistul a abordat și subiectul ce a fost pe prima pagină în această săptămână și anume surparea digului de la Roșia Montană. Iosefina Pascal consideră că acolo se află întradevăr o problemă, dar, în același timp, subliniază existența unei coincidențe. Un contract al unei firme ce se ocupă cu exploatarea aurului.

„Important de ştiut este că în timp ce se surpă acest baraj şi e nenorocire, s-a aranjat totul pentru că a zis Barna Tánczos că totul e ok. În timp ce Arafat bătea pe la uşi şi îndemna lumea să plece de acasă. Iar în tot timpul acesta, o firmă a semnat să înceapă o exploatare a unui fluviu, de la Foieşti. De pe cursul acestui fluviu au fost evacuaţi cetăţenii.

Poate e o coincidenţă, poate nu, dar eu cred că au legătură unele cu altele.

Modul prin care ăştia vor exploata aurul din acest pârâu, implică să zgurme albia râului şi să separe metalele grele şi apoi să arunce înapoi în râu molozul cu apă. În memorandum scrie că asta va polua apa. Unde sunt protestatarii de mediu? Şi-au rupt cămaşa ca să intre comuna în patrimoniul UNESCO.

Păi şi atunci cum? Foieşti nu e tot din comună, din zonă? Din apă e ok să extragem, din subteran nu e ok.

Băgând-o în UNESCO, scapă şi de oameni şi îşi fac ei treaba în linişte. Eu nu cred că sunt coincidenţe. Lucrurile astea au legătură. Zic că uite ce praf e comuna asta, plecaţi cu toţii de aici..

Ăla fiind un lac de acumulare, acolo ajung apele din Foieşti. Ei nu au spus că o să scadă apă cu câţiva metri, au spus că îl seacă direct. Îi credem pe cuvânt că e pericol mare cu digul. Dar cert e că pe fundul acestui lac rămâne mâlul în care e şi aur.

Ce e clar este că există acest proiect al acestei firme. Şi nu e o firmă fantomă, e o firmă cu legături cu MAI, cu diverşi primari din alte localităţi…

Dacă tu afectezi cursul acestui râu, evident afectezi şi siguranţa. Şi da, au nevoie de linişte, să nu îi deranjeze nimeni în timp ce îşi ating interesele.

Dacă eşti nebun, evident trebuie să apară şi Arafat să prezideze”, a conchis Iosefina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal este invitat săptămânal al emisiunii BZI LIVE.

Comentarii
  • ce dispret tampito? din 2007 cati bani de la UE a absorbit Romania pentru dezvoltare? miliarde de EUR de la UE, pentru aeroporturi, cai ferate, spitale, scoli, gradinite, autostrazi, asfaltari, canalizari, s.a. daca CORUPTIA e in floare si dupa 15 ani de UE, tot Vestul e de vina nu? rusofila drek’!

  • coruptie e peste tot. doar ca ei isi spala rufele in familie. iar la noi coruptia mare este legata de multinationale si este musamalizata de guvern, ca sa nu intre in conflict cu ambasadele straine. bechtel – unde-i autostrada? ca banii i-au luat.
    eads – unde-s echipamentele? ca banii i-au luat.
    schweighoffer – de ce masa lemnoasa vanduta este mai mare decat cea cumparata?
    eon – unde-s investitiile din banii firmei mama? ca asa a fost semnat contractul de privatizare.
    bancile straine – cum se face ca atacurile speculative la adresa leului sunt tolerate? cum se face ca in plina criza raporteaza profituri uriase?
    distribuitorii de energie – de ce si-au pus un cost de distributie mai mare decat costul de productie a energiei? daca pretul de productie a crescut de doua ori, sa zicem, din motive obiective (import scump), costurile de distributie nu au nici un motiv sa cresca in aceeasi proportie.
    omv – de ce are un pret prefential pentru gazul produs in Ro atunci cand il vinde afara?

Adauga un comentariu