Actualitate

Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România: „România este un model pentru alți membri NATO”

Publicat: 30 nov. 2022
Kathleen Kavalec nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România România este un model pentru alți membri NATO
Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România a menţionat că România este un model pentru alţi membri NATO

Marţi, 29 noiembrie 2022, în timpul audierii în Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului american, Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România a menţionat că România este un model pentru alţi membri NATO.

Kathleen Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

Kathleen Kavalec, care s-a declarat onorată să apară în faţa comitetului „în calitate de candidat al preşedintelui Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în România”,a subliniat că România este un contribuitor la misiunile NATO din întreaga lume.

„Azi, România este un model pentru alţi membri NATO. Ea a bugetat 2% din PIB pentru apărare – şi, cel mai recent, s-a angajat să-şi ridice bugetul pentru apărare la 2,5% la sută, în mare parte alocat pentru achiziţionarea de echipamente din SUA în efortul ei robust de modernizare. Ea găzduieşte forţe multinaţionale NATO şi este un contribuitor de lungă durată la misiunile şi operaţiunile NATO din întreaga lume”, a subliniat dna Kavalec, declarându-se „onorată să apară în faţa” comitetului „în calitate de candidat al preşedintelui Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în România”.

Anterior, diplomata americană a activat ca ofiţer pentru afaceri culturala la Ambasada din București.

„În acest rol, am călătorit în toată ţara pentru a ne îndeplini programele pentru diplomaţia publică şi extinde reţeaua noastră de +American Corners+ – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria şi guvernul american”, a adăugat Kathleen Kavalec.

Aceasta a vorbit şi despre priorităţile politice, printre care se include asigurarea siguranţei şi securităţii cetăţenilor americani care trăiesc, lucrează şi călătoresc în România.

„În al doilea rând, dacă voi fi confirmată, voi promova cooperarea noastră cu România în chestiuni vitale de securitate”, a mai precizat Kathleen Kavalec.

Kathleen Kavalec a subliniat că România a făcut progrese în contruirea unei democraţii şi economii de piaţă.

Angajându-se „să lucreze la aprofundarea şi extinderea cooperării noastre economice cu România”, Kathleen Kavalec a declarat că „va încuraja eforturile României de a promova un climat de afaceri care să faciliteze investiţiile din SUA” şi că „va susţine eforturile României de a lupta împotriva corupţiei şi a consolida instituţiile democratice, inclusiv în sprijinirea unei mass-media libere şi independente”.

Antony Blinken, în vizită la Bucureşti

Diplomata americană a mai menţionat că vizita secretarului de stat american Antony Blinken la București este un punct care subliniază parteneriatul de lunge durata dintre SUA şi România.

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în noaptea de luni spre marţi la Bucureşti, unde va participa la Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, anunţă Ambasada SUA

Antony Blinken ajunge în România în contextul Reuniunii Miniștrilor de Externe ai statelor membre NATO, la care ia parte și șeful Alianței – Jens Stoltenberg. Până miercuri, în Capitală se află peste o sută de lideri politici militari din NATO, Ucraina, Republica Moldova, Georgia și din Uniunea Europeană
Conform Ambasadei SUA, secretarul de stat Antony Blinken va avea o întrevedere şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află la Bucureşti pentru Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe.

Așadar, reiterăm faptul că potrivit lui Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, tara noastră este un model pentru alți membri NATO.
Adauga un comentariu