Actualitate

Kelemen Hunor are o reținere cu propunerea Nicolae Ciucă premier: „În vremurile normale Guvernele nu sunt conduse de militari” – LIVE VIDEO

Publicat: 21 oct. 2021
Kelem Hunor
Kelem Hunor, a declarat faptul că România nu este în spațiul Schengen din motive politice

Kelemen Hunor, președintele UDMR, face declarații despre propunerea liberalilor ca Nicolae Ciucă să fie premierul României. Oficialul susține că nu este de acord în totalitate cu propunerea PNL.

„Este un militar excepțional. A muncit în teatrele de război. Avem respect pentru orice militar. Pe palierul politic e o problemă. Nu e foarte uzual în ultima perioadă în țările democratice când în țările democratice când un fost militar a condus guverne. De aceea avem din acest punct de vedere o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu o soluție pe termen lung. Suntem deschiși să vedem și ce spune PNL. În caz că președintele îl desemnează probabil că o să discutăm și cu el”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, despre propunerea Nicolae Ciucă premier al României

Deși liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu dorește ca un Guvern normal să fie condus de un militar, așa cum e Nicolae Ciucă, crede că pe termen limitat, acest executiv poate fi o reală opțiune. De asemenea, Hunor susține că este nevoie de un guvern cu puteri depline.

„Vom avea o discuție cu colegii noștri să luăm o decizie. Atât pot să vă spun în acest moment. Important este să avem săptămâna viitoare un guvern cu puteri depline. Nu exclud, am spus că pot accepta o astfel de soluție. În principiu nu sunt de acord să fie guvernul condus de militari, dar acum este o situație excepțională. (…) În a doua sesiune, va urma o moțiune de cenzură. Eu nu mă ascund după deget și spun cum văd lucrurile. Avem nevoie de un guvern cu drepturi depline. Prima mare încercare, dacă trece acest guvern, va fi în primăvara anului viitor”, a declarat Kelemen Hunor.

Reamintim faptul că liberalii în unanimitate l-au propus pe Nicolae Ciucă premier.

Marcel Ciolacu, după consultările cu Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu, liderul social democraților, a transmis astăzi, 21 octombrie 2021, după consultările de la Palatul Cotroceni, faptul că PNL nu dorește să discute cu PSD. Oficialul a mai adăugat că așteaptă nominalizarea președintelui Klaus Iohannis, iar mai apoi vor lua o decizie.

„Ieri în Parlament am spus foarte clar că jocul politic în România a ajuns prea departe. Am făcut un apel către toţi liderii partidelor să ne strângem să găsim o soluţie pentru prioritatea României care este pandemia. Să găsim o soluţie politică. Ieri am spus că este cazul că noi oamenii politici să facem un pas înapoi şi să lăsăm specialiştii să îşi dea cu părere, să spună ce este mai bine de făcut având în vedere că ieri au murit mai mulţi romani de Covid-19 decât toate decesele din UE. Ţinând cont de toate aceste lucruri, astăzi am fost la consultări. Am fost însoţit de doi specialişti în medicină. Discuţiile cu preşedintele au fost despre pandemie.

Rămân consecvent şi cred că o soluţie pentru România pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară. Noi am înţeles foarte clar că se doreşte o conturare a unui nou guvern de dreapta. Vom vedea pe cine nominalizează concret preşedintele şi ce majorităţi se vor creiona. PNL nu are opţiuni, PNL are o decizie ca nu discuta cu PSD. Aşa ştiu eu. Nu cred că liderii PNL încalca statutul ca să vorbească cu PSD”, a transmis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu