Actualitate

Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură: „Trebuie să fim responsabili!“

Publicat: 07 mart. 2021
Kelemen Hunor
Președintele UDMR, Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre o eventual moțiune de cenzură depusă de opoziție. Vicepremierul a precizat că planul făcut vizează o guvernare de 4 ani și de aceea UDMR nu va vota sub nicio formă o moțiune de cenzură.

„Când am început discuțiile cu partenerii am zis că doresc o coaliție pentru 4 ani de zile. Dacă suntem responsabili, dar vrem să facem un lucru bun trebuie să mergem pe un ciclu de 4 ani. Avem o coaliție stabilă, avem un Guvern stabil. Dacă facem treabă, dacă facem treabă sincer, coerent și corect, dar explicăm și deciziile grele, atunci lucrurile vor fi bun. Nici nu se pune problema. Cât suntem noi în coaliție nu votăm nicio moțiune. Noi ne-am pregătit, am făcut planurile pentru 4 ani de zile”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Nu poți să spui în decembrie că păstrezi salariile la fel în 2021 și în februarie să spui că ne-am răzgândit“

Liderul UDMR a adăugat că nu este de acord cu schimbarea ideilor de la o lună la alta și de aceea s-a opus tăierii sporurilor bugetarilor, asta pentru că în campanie s-a promis că nu vor fi tăiate salariile.

„În februarie, am întrebat: dacă tăiem sporurile, veniturile lunare vor fi mai mici decât in decembrie? Au zis (nr – premierul) că da. Atunci am spus că nu putem face acest lucru. Nu poți să spui în decembrie că păstrezi salariile la fel în 2021 și în februarie să spui că ne-am răzgândit. Nu sunt de acord cu așa ceva”, a menționat Kelemen Hunor.

„Nimeni nu vrea să vândă Ardealul!“

Vicepremierul a ținut să precizeze că n use pune problam ca cineva să vrea să vândă Ardealul sau să rupă Transilvania

„În 30 de ani, de fiecare dată, când în dezbaterea politică, în lupta politică internă, au fost introduse astfel de teme, noi am spus că e o greşeală uriaşă fiindcă nimeni nu vrea să vândă Ardealul, nimeni nu vrea să rupă Transilvania şi de fiecare dată i-am rugat şi eu şi colegii mei pe competitorii politici, găsiţi alte subiecte fiindcă sunt multe teme interesante şi importante pentru fiecare om şi nu ne mai băgaţi în lupta voastră internă.

Anul trecut s-a întâmplat iarăşi, s-a repetat istoria. Vreau să cred că nu se va mai repeta, cel puţin la acest nivel niciodată, fiindcă nu merită nimeni, niciun om, să fie speriat cu astfel de chestiuni şi oricum, bătălia politică trebuie să rămână în anumite limite normale şi acceptabile”, a mai spus Kelemen Hunor.

Autonomia Ţinutului Secuiesc

Liderul UDMR a vorbit și despre proiectul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, proiect prevăzut în programul de guvernare.

„În programul de guvernare există un capitol pentru minorităţi şi multe prevederi în alte capitole: învăţământ, cultură şi aşa mai departe. Şi se spune acolo un lucru, se va adopta Legea minorităţilor naţionale aşa cum prevede Constituţia României, ceea ce nu s-a întâmplat până azi. Acest proiect a fost asumat de coaliţie, că vom face acest lucru. Despre conţinut nu am discutat, despre cum va arăta, ce conţine, nu am discutat şi vom discuta la momentul potrivit, nu înainte şi nu prin televiziune”, a declarat liderul UDMR.

Adauga un comentariu