National

Kelemen: Propunerea lui Blaga, interesanta. Sunt deschis la colaborare

Publicat: 17 apr. 2015
1

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca propunerea co-presedintelui PNL, Vasile Blaga, de formare a unui parteneriat PNL-UDMR pe zece ani este una „interesanta”, el aratand ca este deschis la orice colaborare „care este in beneficiul comunitatii maghiare si al Romaniei”.

Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, cum comenteaza declaratia lui Vasile Blaga, potrivit careia PNL propune Uniunii un parteneriat pe zece ani, Kelemen Hunor a spus ca aceasta propunere va fi analizata in forurile interne ale UDMR.

„A fost o propunere interesanta, corecta, vom discuta cu colegii, si cu domnul Blaga si cu doamna Gorghiu, nu pot da astazi un raspuns. Important este ca noi am mai avut discutii cu PNL in februarie – martie, orice propunere de dialog, de colaborare trebuie luata in serios si raspunsul il vom da dupa ce vom analiza in forurile noastre interne. Eu sunt deschis la orice colaborare care este in beneficiul comunitatii maghiare si al Romaniei. Daca aceasta propunere si aceasta colaborare este in acest sens, atunci putem sa fim parteneri”, a spus Kelemen.

Citeste si Lider UDMR: Partidele ne LAUDA pentru ca au nevoie de voturile noastre, nu ca ne-ar IUBI atat

Intrebat daca UDMR va sustine o motiune de cenzura a PNL, presedintele Uniunii a spus ca o astfel de motiune nu are o miza.

„In acest moment, coalitia de guvernare din care noi nu facem parte are majoritate fara noi si nu am impresia ca aceasta majoritate dispare. Noi suntem in opozitie cu PNL si cu altii si nu avem posibilitatea de a schimba Guvernul. Motiunea de cenzura nu are o miza, ci va fi o dezbatere mai animata, e un instrument constitutional. Eu nu vad cum s-ar strica acum aceasta majoritate. Trebuie sa vedem textul motiunii de cenzura, nu am discutat textul cu colegii liberali, nu stim pe ce subiect vor veni, cu ce argumente. Cand va exista un text, vor exista si discutii”, a mai spus Kelemen Hunor.

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a invitat UDMR sa puna, alaturi de liberali, bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel putin zece ani, „in opozitie sau la putere”, in virtutea catorva „atuuri comune” pe care le au cele doua formatiuni si a experientei unei colaborari „foarte bune”.

„Mesajul meu catre dumneavoastra, dragi colegi de la UDMR, este sa lucram impreuna, noul PDL si UDMR, pentru atingerea acestui obiectiv care sta in fata Romaniei in urmatorul deceniu: atingerea unui nivel de viata si de dezvoltare care sa situeze Romania la media Uniunii Europene. I-am auzit pe multi spunand ca Romania nu mai are un proiect major in jurul caruia sa adune energiile, insa proiectul pe care l-am enuntat este evident, logic si urgent, iar pentru realizarea lui va propun sa lucram impreuna, fie ca suntem in opozitie si unii si ceilalti, fie ca ne vom gasi la un moment dat la guvernare. In acest sens, va propun sa punem bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel putin zece ani. Avem cateva atuuri commune, avem experienta unei colaborari foarte bune si in opozitie si la guvernare”, a spus, vineri, la Congresul UDMR, Vasile Blaga.

Citeste si Kelemen: Credem in nevinovatia lui Markó Attila si suntem intru totul solidari cu el

Kelemen Hunor a fost reales, vineri seara, in functia de presedinte al UDMR, la cel de-al 12 Congres al Uniunii, de la Cluj-Napoca, el obtinand 575 de voturi din partea delegatilor.

Vineri, in prima zi, la Congresul UDMR organizat la Cluj-Napoca au participat 775 de delegati. Sambata, in cea de-a doua zi, se va modifica Programul politic al Uniunii, se vor adopta mai multe documente si se va inmana distinctia „UDMR la 25 de ani” liderilor centrali ai formatiunii.
Comentarii
  • JIGODIILE UDMRISTE SUNT ATRASE DE ORICE PROPUNERE A TRĂDĂTORILOR ROMÂNI ! SPURCATUL BEȚIV A ACORDAT STEAUA ROMÂNIEI UNUI SPION UNGUR, TOKES LASZLO, DOAR PENTRU A-ȘI ATRAGE VOTURILE UDMRISTE ! DORINȚA DE PUTERE ȘI FURTURILE AU FOST, DIN 1990 ÎNCOACE, SINGURELE ARGUMENTE PENTRU INCLUDEREA MAGHIARILOR LA GUVERNARE, TOTUL CULMINÂND CU PDLISTII, ACUM PNLIȘTI. DUPĂ CUM SE REMARCĂ DEJA, GORGHIU SE CREDE UDREA !

  • dintre 2 rele cred ca trebuie aleasa cea mai putin rea . stam linistiti si asteptamsa se incheie mandatul ,oricum pina atunci psd-ul intra tot la puscarie ,dar scapam de hotii udmr-isti care au pirjolit tara ,sa nu -i mi vedem la guvernare in veci.

Adauga un comentariu