Sporturi

Kenenisa Bekele poate participa la Olimpiada

Publicat: 25 ian. 2012

Federaţia etiopiană de atletism a anunţat că a ridicat suspendarea care fusese impusă campionului olimpic Kenenisa Bekele şi altor 34 de atleţi, care vor putea lua, astfel, parte la Jocurile Olimpice de la Londra, din vara acestui an.

Bekele a fost medaliat cu aur la 5.000 şi 10.000 m cu ocazia JO de la Beijing, fiind şi deţinătorul recordurilor mondiale în cele două probe. El a fost suspendat de federaţia din ţara sa, împreună cu alţi atleţi din ţara sa, deoarece nu s-au prezentat la data stabilită pentru începerea stagiului de pregătire în vederea competiţiilor din acest an, între care şi Olimpiada de Londra. Printre cei 35 de sportivi etiopieni suspendaţi se mai afla şi Tirunesh Dibaba, la randul ei dublă medaliată cu aur la Beijing, la 5.000 şi 10.000 m feminin.

Potrivit purtătorului de cuvant al Federaţiei de la Addis Abeba, Fikru Takele, sportivii ‘şi-au cerut scuze şi au explicat că nu s-au prezentat la data stabilită pentru reluarea pregătirilor fie din cauza accidentărilor, fie a angajamentelor pe care le aveau în străinătate’. ‘Toţi s-au angajat să respecte dispoziţiile federaţiei de acum înainte’, a adăugat Takele.

Etiopia, ţară care domina în trecut probele de fond, a înregistrat rezultate modeste în ultima perioadă, accidentările şi trecerea anilor punandu-şi amprenta asupra evoluţiilor marilor sale vedete. Din această cauză, şefii federaţiei au decis să revizuiască programul de pregătire după performanţele dezamăgitoare înregistrate la Mondialele de atletism de anul trecut, de la Daegu (Coreea de Sud).

 loading...

Adauga un comentariu