Stiri medicale

Ketchup-urile de pe piata, adevarate BOMBE pentru organism. Iata cate toxine contin acese sosuri

Publicat: 25 iul. 2014
7
Produsele tip Ketchup care se gasesc pe piata din Romania au in continutul lor intre unu si noua E-uri, potrivit unui studiu realizat pe etichetele diferitelor produse, de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania.
In cadrul studiului au fost analizate 24 de produse tip ketchup, achizitionate in mod aleatoriu, din diferite supermarket-uri.
Astfel, din cele 24 de produse analizate, 33, 33% au in continut 5 E-uri, in timp ce un procent de  25 % dintre ele contin 2 E-uri.

Vezi si: 20 de metode de a scapa de 100 de calorii (I)
 

De asemenea, 20,8 % dintre produse au in continut 4 E-uri, iar 8,33 % contin 7 E-uri.  Un procent de  4,16 % dintre produsele analizate contin 1, 6 sau 9 E-uri.
In ceea ce priveste cantitatea de sare continuta pe 100 grame de produs , aceasta variaza la produsele analizate  intre 1,9 grame  si 2,4 grame.
Un procent de  83,33 %  dintre produse care au inserat pe eticheta valorile energetice  la 100 grame, acestea situandu-se intre 31 kcal si 141 kcal.
Produsele tip ketchup care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator companiile SC Productie  Ardealul SRL , SC Univer Product SRL, SC Mega Image SRL, SC Carrefour Romania SA, SC  Extracte Naturale Natex SRL, SC Papalito Trading SRL,  SC  Sitemani SRL, SC Profi Rom Food SRL, SC Lidl Romania SCS,  SC REWE Romania SRL, SC Sahprod Meteor SRL, Romania Hypermarche SA si SC Auchan Romania SA.

Vezi si: Remediu natural eficient pentru durerile de spate
 

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons in cadrul consortiului  International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.
Adauga un comentariu