International

Kievul anunta inceperea retragerii armamentului greu din estul separatist

Publicat: 26 feb. 2015
1
Kievul a anuntat joi inceperea retragerii armelor sale grele de pe linia frontului din estul separatist prorus, in cadrul ultimelor acorduri de pace semnate la Minsk. „In conformitate cu acordurile de la Minsk din 12 februarie, Ucraina incepe retragerea tunurilor de calibrul 100 milimetri de pe linia de demarcatie. Este un prim pas spre retragerea armelor grele”, a indicat Statul Major al armatei ucrainene, citat de AFP.
Acordurile de la Minsk prevad ca, dupa intrarea in vigoare a armistitiului ( n.r. regim instituit la 15 februarie), partile implicate in confruntarile din estul ucrainean sa inceapa retragerea armamentului greu din zona de conflict pentru crearea unei zone tampon largite.
Misiunea la fata locului a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) declara miercuri ca nu poate confirma nicio retragere, cerand partilor sa declare „tipul de arme grele pe care le detin, itinerariile prevazute pentru retragere si locul unde vor fi depozitate acestea dupa retragerea lor”. Adauga un comentariu