International

Kim Jong-un a fost dat DISPARUT. Cineva ii conduce tara din UMBRA. Oare cine?

Publicat: 09 oct. 2014
Misterul referitor la liderul nord-coreean Kim Jong-un, care nu a mai aparut in public de peste o luna, continua sa creasca, iar un institut condus de cetateni care au reusit sa fuga din tara sustine ca este posibil ca statul sa fie condus de sora cea mica a acestuia, Kim Yo Jong, noteaza Mediafax.
In conditiile in care Kim Jong-un nu a mai fost vazut in public de peste o luna, au aparut zvonuri potrivit carora acesta ar fi avut o criza de guta, diabet sau chiar probleme cu gleznele. Acum, un institut condus de cetateni nord-coreeni care au fugit din tara, North Korea Intellectuals’ Solidarity, sustine ca sora cea mica a lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong, s-ar afla cel putin temporar la conducerea tarii, in timp ce el se recupereaza. Institutul nu a vrut sa dezvaluie sursa acestei informatii, care nu poate fi confirmata independent, relateaza CNN.

Citeste si: Kin Jong Un a DISPARUT fara urma!

Michael Madden, care administreaza blogul North Korea Leadership Watch, afirma ca Kim Yo Jong a fost identificata in presa nord-coreeana ca vicepresedinte al Partidului Muncitorilor, o pozitie foarte puternica.
Potrivit lui Victor Cha, analist la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale, Kim Yo Jong a inceput sa apara public la inceputul acestui an, la evenimente de partid. „Este in mod clar un efort de a o prezenta ca o persoana importanta in cadrul sistemului”, a apreciat Cha. „Pot intelege de ce se afla intr-o functie temporara. Este foarte dificil pentru sistemul nord-coreean sa functioneze fara un membru al familiei Kim la conducere. Astfel, daca Kim Jong-un este indispus, ea este singura disponibila„, a subliniat el.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu