International

Kim Jong-un anunta ca detine focoase nucleare miniaturizate

Publicat: 09 mart. 2016
1

Kim Jong-un, a anuntat ca inginerii nord-coreeni au reusit sa miniaturizeze focoase nucleare, care pot fi instalate de-acum in rachete balistice, a declarat Kim Jong-un, citat de presa de stat miercuri.

Focoasele nucleare au fost standardizate prin miniaturizare, pentru a fi adaptate rachetelor balistice (…). Aceasta este adevarata disuasiune”, si-a exprimat el satisfactia, citat de agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

In mai multe randuri Coreea de Nord a anuntat ca a reusit sa dezvolte aceasta tehnologie, insa liderul regimului face aceasta declaratie pentru prima data.

„Este foarte placut sa vedem focoase nucleare cu structura incarcaturii mixte adaptate unei reactii termonucleare rapide„, a mai spus Kim Jong-un, potrivit DPA.

Una dintre aceste ogive a fost testata pentru prima data pe 6 ianuarie, sustine regimul stalinist, un lucru pus la indoiala de experti. In urma acestui test nuclear, dar  si a testarii unei rachete balistice de la inceputul lui februarie, Consiliul de Securitatea inasprit sanctiunile impotriva Phenianului.

Adauga un comentariu