International

Kim Jong Un – comandant oficial suprem al armatei

Publicat: 31 dec. 2011

Kim Jong Un, succesorul lui Kim Jong Il, a fost declarat oficial, sambata, comandant suprem al fortelor armate de catre conducerea partidului unic, ceea ce inseamna, mai exact, ca fiul fostului dictator nord-coreean isi consolideaza puterea.

Numirea lui Kim Jong Un in calitate de comandant suprem al armatei este un ordin dat, inca de pe 8 octombrie, de tatal lui, Kim Jong Il, inainte sa moara, precizeaza oficialii de la Phenian, potrivit CNN.

Biroul Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor s-a reunit, vineri, si a „proclamat ca iubitul si respectatul Kim Jong Un isi asuma comanda Armatei Populare Coreene, conform ordinului dat de liderul Kim Jong Il. Toti participantii s-au ridicat de pe scaune si l-au salutat cu aplauze entuziaste”, scrie presa locala.

Titlul de comandant suprem al armatei nord-coreene, cu un efectiv de 1,19 milioane de oameni si care este considerata una dintre cele mai mari din lume, era detinut de Kim Jong Il, alaturi de cele de secretar general al Partidului Muncitorilor si presedinte al Comisiei Apararii Nationale.

Kim Jong Un, a carui varsta exacta nu este cunoscuta, dar care nu ar fi implinit inca 30 de ani, isi va asuma, cel mai probabil, in lunile ce urmeaza, si celelalte doua titulaturi care i-au apartinut parintelui sau.loading...

Adauga un comentariu