International

Kim Jong-un GRAV BOLNAV? Autoritatile din Coreea de Nord confirma zvonurile

Publicat: 28 sept. 2014
Autoritatile din Coreea de Nord au recunoscut pentru prima data ca liderul statului, Kim Jong-un, sufera de o „stare fizica de disconfort„, insa nu au confirmat zvonurile potrivit carora dictatorul ar suferi de guta. Presa oficiala a publicat o scurta declaratie cu privire la starea de sanatate a liderului tarii, dupa ce acesta nu a aparut la cea de-a doua sesiune parlamentara din acest an din Coreea de Nord.
„Sanatatea si prosperitatea socialismului nostru se datoreaza eforturilor sarguincioase ale maresalului nostru, care continua sa lumineze calea pentru popor, ca licarirea unei flacari, in pofida disconfortului de care sufera”, se arata in comunicatul oficial. Cele trei saptamani de absenta ale lui Kim intervin dupa ce, cu cateva luni in urma fusese vazut schiopatand si purtand haine largi in timpul unor inspectii la unitati militare si fabrici.
Agentia de stiri nord-coreeana a citat o sursa care afirma ca Kim sufera de guta, diabet si hipertensiune. Kim Il-sung, bunicul actualului lider si fondatorul Coreei de Nord, si Kim Jong-il, tatal lui Kim Jong-un, au suferit amandoi de guta, la fel ca fratele sau mai mare, Kim Jong-nam. Speculatiile s-au multiplicat in ultima vreme, unii afirmand ca Kim, care ar fi incercat sa se ingrase pentru a semana cu bunicul lui, plateste acum pretul pentru inclinatia sa catre alcool si alimente bogate in grasimi, potrivit mediafax.ro.


loading...

Comentarii
  • Ponta ce te faci???????? Fratele tau din Coreea de nord e pe duca! pierderea va fi mare, ce te faci tu fara mentorul tau nord coreean! cui m-ai su-gi tu pu-la?

Adauga un comentariu