Actualitate

LIVE VIDEO – Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință la Cotroceni: „Cine nu se conformează legislației va fi amendat”. Preşedintele nu a spus nimic despre lipsa ventilatoarelor în România

Publicat: 01 apr. 2020

Preşedintele României a ieşit din nou să-şi facă o campanie de imagine, a vorbit mult şi prost şi nu a spus nimic concret. Ar fi trebuit ca preşedintele Klaus Iohannis să ne spună cum stă cu achiziţia ventilatoarelor în România (ţara noastră are doar 2600 de ventilatoare şi nu a mai cumpărat decât 50, în timp ce alte alte state au comandat şi 100.000 de aparate, cum este cazul SUA sau măcar 10.000 ca Germania). De asemenea, preşedintele ar fi trebuit să vorbească şi despre licitaţiile pentru achiziţia de măşti, mănuşi, produse sanitare, combinezoane, fiind destule voci care acuza că preţurile plătite sunt umflate de câteva ori. Ar fi fost normal că până acum, Ministerul Sănătăţii, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Interne sau Unifarm să facă publică lista achiziţiilor făcute de la declanşarea stării de urgenţă!

Președintele Klaus Iohannis va susține miercuri o declarație de la presă, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE: ”Am instituit starea de urgență, după care ministrul de Interne a venit în completare cu ordonanțele militare, iar ministrul Sănătății cu ordine ale ministrului.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja, pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă. Și această situație, de stare de urgență, este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele și ordinele în vigoare.

Dar un aspect foarte special în această situație îl reprezintă, cu siguranță – și vă dați seama de ce -, siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției pe care tocmai am încheiat-o cu Prim-ministrul Ludovic Orban, cu Ministrul de Interne Marcel Vela, cu Ministrul Apărării Nicolae Ciucă și cu Secretarul de stat Despescu de la Interne.

Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii.

Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în această perioadă!

Repet – asta spre protecția voastră, a fiecăruia și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

Foarte mulți români, majoritatea românilor, au înțeles aceste lucruri, însă ce se întâmplă cu cei care n-au înțeles sau, mai rău, nu vor să înțeleagă? Ei, aceștia vor fi amendați, pur și simplu. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.

În acest fel, pot să vă spun că s-au făcut, de la începutul acestei situații speciale, peste 800.000, 870.000 de acțiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare, și așa mai departe.

Pot să vă spun că autoritățile au lucrat foarte serios și în acest domeniu. De la începutul epidemiei, s-au dat peste 78.000 de amenzi. Deci peste 78.000 de contravenții au fost constatate de autorități.

Și în acest sens, vă spun: legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Cine nu o respectă va fi amendat.

Și, în final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea. Respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați! Respectați normele impuse de autorități!”, a declarat Klaus Iohannis.

Știre inițială

O nouă ședință la Cotroceni! Președintele Klaus Iohannis va avea astăzi, începând cu ora 12.00, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

La finalul ședinței, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.
Comentarii
 • Acum iese cu amenintari , dar in decembrie si ianuarie ce facea, sau mai decurind prin februarie ce facea ilustru mut presedinte ? il durea la basca de noi, ca imi puneam intrebarea daca mai avem sau nu presedinte ! pe el il interesa ,,anticipatele” si dezastruasa mostenire de la PSD ! ca moartea batea la usa mai putin , ca doar nu batea la el ci la noi romanii.Va trece si pandemia asta , si lumea nu va uita ca ne-ai tratat la diverse , cum te vom trata si noi.

 • Erbiceniul e infectat ,la PATRATICA e deschis ,seful de post Rusu trebuie retrogradat ca nu isi face treaba el umbla dupa capatuiala ca mai are la casa de construit.Toata lumea din Ebiceni se uita cum Rusu seful de post umbla cu pinze de fai si electroji in sin .

 • In Totoiesti barbatii nu au masti ,poarta chilotii sotiei pe fata sa alunge virusul iar seful de post da amenzi la toata lumea care nu ii da si lui ceva ca se plinge ca are salar mic

 • Da cu Melinte Mihail care a dansat in Fratelli cum a mai ramas ca la Coarnele Caprei inca n-a crapat nici unul ,era politistul infectat sau s-a victimizat si vroia sa fie erou?

 • Mesajul Presedintelui este foarte plin de date statistice referitoare la numarul de contraventii si amenzi pe care autoritatile statului de „drepti ” le-au aplicat.
  Este foarte bine, insa DACA SE POATE NOI TOTI, CEI DIN ROMANIA CARE V-AM VOTAT SI CARE NU V-AM VOTAT, AM FII INTERESATI SA NE SPUNETI CE SE INTAMPLA DIN PUNCT DE VEDERE MEDICAL IN CAZUL IN CARE STITI. Am dorii sa ne spuneti : cate materiale de protectie ( masti, manusi, combinezoane, etc ) / cate substante biocide / cate aparate de testare, kit-uri complete PCR -uri si RAPIDE sau achizitionat, cate kituri de testare sunt COMPATIBILE CU ECHIPAMENTELE DE TESTARE SI CATE NU SUNT COMPATIBILE, si nu in ultimul rand UNDE AU FOST DISTRIBUITE ( CLAR CU ADRESA DE SPITAL SI JUDET ). GUVERNUL DUMNEAVOASTRA cum am observat ca va face placere sa il numiti ar trebui sa fie mai intai GUVERNUL ROMANIEI si sa ne spuna informatii concrete legate de aceste aspecte cu impact direct asupra CORPULUI MEDICAL, caruia ii multumiti doar din gura. In rest am inteles tot ce repetati zilnic : aplicarea legii „pentru unii”, spalatul pe mainii, sa stam acasa, etc – toate acestea sunt bune si frumoase dar poate NOI mai asteptam si alteva de la DVS.
  VA RUGAM RESPECTOS SA NU NE MAI SPUNETI POVESTI DE ADORMIT COPII PENTRU CA AJUNGE.

 • Tratarea de sifilis la creier a pacientului Melinte Mihail a fost o provocare a celor de la UPU COARNELE CAPREI .
  In sfirsit comuna Belcesti are doi pacienti tratati de prostie sifilitica Primarul Ciobanita zis Titi Cioara si politistul Melinte Mihail dansatorul din Clubul Fratelli .

 • Va rugam din suflet lasati-ne cu acest prost Melinte Mihail ,ce dumnezeu a facut acest politist de ii dati atita importanta ?Postari pe facebook?Selfi din wc?

Adauga un comentariu