Actualitate

Klaus Iohannis a dezvăluit de câte ori s-a testat pentru COVID-19!

Publicat: 30 sept. 2020
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Miercuri, 30 septembrie, Klaus Iohannis a dezvăluit că nu s-a testat niciodată până acum pentru depistarea noului coronavirus, deoarece nu a intrat în contact cu nicio persoană bolnavă. Președintele României a precizat că testările pentru depistarea SARS-CoV-2 se realizează doar atunci când există o bănuială că ar exista o posibilă contaminare.

Șeful statului a menționat că poartă masca la orice întâlnire merge și evită total participarea la evenimentele aglomerate. Acesta îi sfătuiește pe români să procedeze la fel.

„Nu m-am testat, fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare. Eu port masca la toate întâlnirile, după cum vedeți păstrez distanța și nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la oricare alte întâlniri și evit total participarea la evenimente aglomerate.

Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre recordul negativ înregistrat astăzi: „Acest virus nu va dispărea prea curând”

Ultima zi din luna septembrie a adus un record negativ pentru România. La numai trei zile de la alegerile locale au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2. Acesta a plusat pe ideea respectării normelor de protecție împotriva noului coronavirus și a reamintit faptul că specialiștii consideră că un al doilea val este iminent.

„Opinia specialiștilor este că un al doilea val al pandemiei e iminent. Nici la noi situația nu e bună. Azi am avut un nou record negativ. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend. Acest virus nu va dispărea prea curând. Până la un vaccin, trebuie să găsiim soluții care să permită o societate și o economie funcționale. Dragi români, respectați cu rigoare regulile. Fiți prudenți, evitați aglomerațiile și deplasările inutile”, a declarat Klaus Iohannis.

Creștere alarmantă a cazurilor Covid-19. Peste 2.100 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 29.09.2020 (10:00) – 30.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (21 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. 31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

Comentarii
Adauga un comentariu