Actualitate

Klaus Iohannis a fost surprins încălcând recomandarea OMS! Și șefa Comisiei Europene se face vinovată de salutul prin atingerea cotului

Publicat: 01 oct. 2020
Klaus Iohannis a fost surprins încălcând recomandarea OMS! Și șefa Comisiei Europene se face vinovată de salutul prin atingerea cotului
Klaus Iohannis a fost surprins încălcând recomandarea OMS! Și șefa Comisiei Europene se face vinovată de salutul prin atingerea cotului

Joi și vineri, Klaus Iohannis, președintele României, participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale,  pe agenda reuniunii se află, printre altele, subiecte care vizează Piaţa Unică a Uniunii Europene, politica industrială şi politica digitală ale Uniunii.

În acest context, liderul statului, Klaus Iohannis, împreună cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au încălcat recomandarea recentă din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, cei doi s-au salutat prin atingerea coatelor, acțiune interzisă de OMS.

Totodată, Klaus Iohannis a mai fost surprins încălcând această regulă și în țară, la întâlnirile politice.

OMS explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

Reprezentanții Organizației Mondiale a Săntății (OMS) explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

OMS descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile.

„Pentru a vă saluta în epoca Covid-19 este mai bine să vă duceți mâna la inimă decât să vă mișcați umărul și să vă atingeți cotul. La modă chiar și în rândul medicilor și al experților din Comitetul Tehnico-Științific italian, chemat să consilieze guvernul și toți italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Thedros Adhanom Ghebreyesus susține pe pagina sa de Twitter că salutul cu cotul este o greșeală.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS.

OMS a invitat întotdeauna oamenii să strănute sau să tușească în pliul cotului. Și, faptul că cele două lucruri sunt în conflict, este clar chiar și pentru cei care ar trebui să jongleze cu notele muzicale mai degrabă decât cu prescripțiile medicale. Cu câteva zile în urmă, Conservatorul din Sassari (Sardinia) a emis, de fapt, un decret pentru a interzice în mod explicit „noul obicei neglijent”. Profesorul Gaetano Libra, medic ORL cu o lungă carieră în spate la Spitalul „Maggiore” din Bologna, consideră că „este greșit să folosim cotul și pentru a acoperi strănutul și tusea, întrucât îl așezăm apoi peste tot, contaminând alte suprafețe”.

Adauga un comentariu