Actualitate

Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani. Cum arăta preşedintele în tinereţe – FOTO

Publicat: 13 iun. 2020
Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani
Klaus Iohannis, președintele României, în tinerețe

Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani, astăzi, 13 iunie 2020. Klaus Werner Iohannis s-a născut pe data de 13 iunie 1959 în Sibiu, România. Este un politician roman de etnie germană, membru al unei vechi familii de sași transilvăneni, care din data de 21 noiembrie 2014 este preşedintele ţării noastre.

Klaus Iohannis, cariera politică

Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani. Klaus Werner Iohannis, președintele României a fost cadru didactic de fizică şi inspector şcolar înainte de a deveni edil al municipiului Sibiu în anul 2000. În anul 2007 Sibiul a primit titlul de Capitala Culturală Europeană, iar Klaus i-a fost atribuit meritul de a fi modernizat infrastructura şi pus în valoare potenţialul economic şi turistic al oraşului.

Anul 2009 marca căderea primului guvern Emil Boc, iar Klaus Iohannis a fost propus de către Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) pentru funcția de premier, însă fostul președinte Traian Băsescu a refuzat să-l nominalizeze.

În 2013 Iohannis a devenit membru liberal, dobândind funcția de prim-vicepreședinte, iar pe data de 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului.

În scurtul său mandat de președinte al partidului, a format o alianță cu Partidul Democrat Liberal (PDL) și a pus bazele unei viitoare fuziuni între cele două partide. Alianța, denumită Alianța Creștin Liberală (ACL), l-a promovat drept candidat la alegerile prezidențiale din 2014, pe care le-a câștigat în al doilea tur de scrutin. A obținut nu mai puţin de 54,43% din voturi, învingându-l pe candidatul PSD, prim-ministrul în funcție securistul Victor Ponta.

La 24 noiembrie 2019, a câștigat în al doilea tur de scrutin, în care a obținut peste 66,09% din voturi, împotriva candidatei social democrate Viorica Vasilică Dăncilă.

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României

Klaus Iohannis s-a căsătorit cu prima doamnă a României, Carmen Iohannis, în anul 1989. Carmen este, de asemenea, cadru didactic de limba engleză. Aceasta s-a născut pe data de 2 noiembrie 1960, în Reghin. L-a cunoscut pe Klaus Iohannis când avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989. Imediat după absolvirea facultății, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu.

De ce nu are copii Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat în anul 2014, ca ”din păcate” nu are copii, dar şi-ar fi dorit să investească în copii ”mai mult decât orice”, însă ”nu a fost să fie”.

Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşita, despre afirmaţia potrivit căreia nu are copii şi acesta este motivul pentru care a investit în imobile.

”Nu regret acele afirmaţii, şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Nu, eu nu am spus aşa ceva, eu am spus că am avut…fiindcă, din păcate … să nu înţeleagă cineva ca intenţionat nu avem copii. Din păcate nu avem copii, nu s-a putut. Şi atunci am avut, sigur, resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copii proprii, dar nu a fost să fie.”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat că a obţinut cele şase locuinţe din declaraţia sa de avere în urma unor investiţii din partea sa şi a soţiei, cu scopul de a „avea ceva pentru bătrâneţe”, în condiţiile în care nu are copii şi prin urmare nu a investit în educaţia acestora.

Cum arăta în tinerețe

Cum arăta Klaus Iohannis în tinerețe? În galeria foto veți putea vizualiza câteva imagini inedite cu actualul președinte al României!

Comentarii
  • Imi aduce aminte de cei 300000 de euro pe care trebuie sa-i restituie,de partea de romani numita pesesdisti,alta parte prosti,niste unguri,incalcarile de legi si Constitutie,multe excursii pe bani publici.Ce a adus nou pentru tara?multa ura,dezbinare.In rest meditatii..Nici macar meditatiile, nu le consider un lucru bine facut.

  • Bai Anonimule: esti un animal avortat de tanti mă-ta la 7 (șepte) luni, latura infectă!!! Cu kkt sa-ti hranesti sotia si copilasii, auzi!

Adauga un comentariu