National

Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor aviatorilor

Publicat: 20 apr. 2015

Seful statului, Klaus Iohannis, a semnat luni, decretul de promulgare a legii care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor, si care prevede ca aviatorii si personalul navigant beneficiaza de pensii de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de activitate.

Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania a fost semnat, luni, potrivit Administratiei Prezidentiale.

In luna aprilie, Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulata de fostul presedinte Traian Basescu, adoptand din nou, in calitate de for decizional, legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist.

Legea prevede ca aviatorii si personalul navigant beneficiaza de pensii de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii in care este depusa cererea de pensionare.

Prin respingerea cererii de reexaminare, plenul a pastrat forma legii asa cum a fost adoptata de cele doua Camere ale Parlamentului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfarsitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul presedinte Traian Basescu pe motiv ca este discriminatoriu.

Klaus Iohannis a mai promulgat, luni, Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente si legea pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 13/2014 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.loading...

Adauga un comentariu