Actualitate

Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu si Varujan Vosganian, JOS LABELE de pe GAZUL ROMANIEI!

Publicat: 11 oct. 2018

In aceasta perioada tulbure, in care atentia opiniei publice a fost indreptata mai ales spre referendumul pentru modificarea Constitutiei, in Romania se petrec lucruri de o gravitate extrema. Ne referim aici la presiunile uriase pe care le fac unele multinationale si unii lideri politici din Romania, pentru a prelua controlul gazelor naturale din Marea Neagra. Legea off-shore este blocata din cauza neintelegerilor din coalitia de guvernamant. De aceasta data, PSD si Liviu Dragnea, au decis sa reprezinte interesul national si sa propuna o lege prin care Romania castiga minim 9 miliarde de euro, dupa unele studii sau chiar 20-25 de miliarde de euro, dupa alte analize. Din pacate insa, aceasta lege, care ar putea aduce un castig fabulos pentru tara noastra, este blocata din cauza intereselor ascunse ale lui Calin Popescu Tariceanu, ale lui Varujan Vosganian si ale presedintelui Klaus Iohannis. Toata lumea stie ca smecheriile cu terenurile din Marea Neagra au fost gestionate de Calin Popescu Tariceanu din timpul cand era prim-ministrul Romaniei, asa ca este de notorietate faptul ca tine partea multinationalelor in aceasta speta extrem de importanta pentru romani. Cei doi isi tin spatele unul altuia, ajungandu-se ca internautii sa faca glume pe seama lor, ca parca ar fi LGBT-isti. Mai degraba joaca "trenuletul", cum se spune in comunitatea homosexuala. Se apara unul pe altul, in stilul "trenuletul". Aceiasi internauti glumesc pe retelele de socializare spunand ca nu stiu cine este primul la "trenulet", Vosganian sau Tariceanu? Ce-i drept, Varujan Vosganian ar trebui sa inteleaga ca legea off-shore nu este ca o poezie cu homosexuali, din alea scrise de senatorul de Iasi, ci este un act normativ cu o importanta capitala pentru Romania. 

In picaj! Calin Popescu Tariceanu a pierdut procente importante din cauza implicarii in legea offshore! Mai intra in cursa prezidentiala?

Tariceanu plateste scump electoral
De altfel, legea offshore arunca in aer clasa politica romaneasca. Din cauza faptului ca s-a opus votarii Legii offshore, in forma propusa de PSD, Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE isi poate compromite sansele de a castiga cursa prezidentiala. Conform unor sondaje facute deja la Bucuresti, Calin Popescu Tariceanu este in cadere libera si a pierdut deja cel putin 7-8 procente, pentru ca nu a fost de acord sa voteze legea off-shore in varianta propusa de PSD. Este posibil ca o parte din ALDE, in frunte cu Tariceanu si Varujan Vosganian sa aiba interes ca legea offshore sa iasa dupa cum vor multinationalele si companiile straine, cu valori de taxare foarte mici pentru Statul Roman, dar de fapt profitul cel mai mare sa mearga peste hotare. De altfel, nu trebuie uitat faptul ca Varujan Vosganian este unul dintre promotorii ALDE, acesta fiind considerat a fi de partea multinationalelor si a companiilor straine. Din aceasta cauza Vosganian ar fi declarat in discutia cu ministrul Energiei, ca nu stie de aceste amendamente pe care deputatii PSD le-au pregatit pentru Camera Deputatilor. Iulian Iancu, deputatul PSD care a initiat aceasta lege a explicat faptul ca un studiu facut de Ministerul de Finante cu ANAF ar reliefa faptul ca Romania urmeaza sa castige din aceasta lege suma de 8,8 milioarde de euro", a sustinut Iancu. PSD si Liviu Dragnea trebuie sa reprezinte interesele Statului Roman si sa nu tina cont de presiunile la care sunt supusi de catre diferiti politicieni din Occident si din Statele Unite. Ar trebui trasi la raspundere toti cei care au colaborat la legea offshore (politicieni, economisti si institutii ale statului) daca nu isi fac datoria corect fata de tara. 

Intalnire extrem de importanta! Liviu Dragnea, fata in fata cu Calin Popescu Tariceanu! Se discuta legea offshore

Iohannis tine partea multinationalelor
Nu trebuie uitate nici faptul ca si presedintele Klaus Iohannis face jocurile multinationalelor. De altfel, deputatul Remus Borza a realizat o analiza cu privire la acest subiect în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News. In aceasta analiza, extrem de bine documentata, se precizeaza foarte clar ca "obligatia impusa concesionarilor de a comercializa 50% din productia de gaze extrase din Marea Neagra pe piata româneasca este una corecta care vine sa asigure independenta energetica totala a României si sa anuleze dependenta de gazul rusesc din lunile de iarna. La presiunea Exxon si OMV, precum ai a demnitarilor SUA, Austriei ai Germaniei, presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa promulge legea, trimitind-o la Parlament spre reexaminare. În Senat, ca si în februarie, a trecut o varianta a legii care îi favoriza pe concesionari în detrimentul României. În Camera Deputatilor am corectat textul adoptat în Senat. Sigur nu puteam accepta impozit zero pe venitul suplimentar, câta vreme dublarea pretului la gaz este rezultatul unui act administrativ al Guvernului României, un efect al liberalizarii pietei de gaze si a dereglementarii pretului. Cresterea pretului la gaze de la 45 lei/mwh la 116 lei/mwh nu este rezultatul unor investitii suplimentare ale titularilor de acorduri de exploatare. La fel cum inacceptabil pentru statul român era si exportul în totalitate a productiei de gaze extrase de pe platoul continental al Marii Negre. Dupa ce ca nu le luam niciun impozit pe venitul suplimentar, sa le mai restituim si impozitul pe venitul suplimentar, încasat de bugetul de stat în perioada 2014-2018, ar fi echivalat cu un veritabil act de tradare al interesului national, având consecinte negative asupra bugetului de stat. Pe cele doua versiuni ale Senatului (acolo unde Tariceanu si Vosganian puteau sa-si impuna punctul de vedere – n.r.), România pierdea zeci de miliarde de euro, pe cele doua versiuni de la Camera Deputatilor România câstiga între 10 – 20 miliarde euro", precizeaza Remus Borza.

Breaking news! Ce se intampla cu legea offshore

Sa nu uitam cine este Tariceanu!
Nu trebuie uitat faptul ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu este exponentul intereselor multinationalelor, în primul rand al Exxon si OMV. Sa ne amintim ca el ca premier si Varujan Vosganian ca ministru al Economiei, au semnat în 2008 acordurile de concesiune privind expoatarea rezervelor de titei si gaze din Marea Neagra pe pe o perioada de 30 de ani si în conditii nefavorabile României. Tot ei în 2007 au promovat o ordonanta, prin care au modificat legea petrolului si contractele de împartire a productiei, încheiate în 1992 cu concesionarii resurselor din platoul continental al marii. Prin acesata ordonanta, România renunta la cota parte de 45% din productia de titei si gaze extrase din Marea Neagra. Prin acordurile de concesiune si exploatare încheiate în 2008, statul român urma sa încaseze doar o redeventa cuprinsa între 3,5-13%, câta vreme redeventa în Austria este între 19-22%, în Germaria intre 18-40% si în Bulgaria 25%.loading...

Comentarii
  • Adica duo-ul dracNEA (sa va ia de PiSD-ei borati si borfasi) si Viorica din Vitele ca pesedeul a dat pe degeaba tot petrolul Romaniei la austrieci OMW prin Adrian NaCase in 2003 ?

 • Dar ce se intampla doar Iohannis este omul lui Dragnea doar a votat la Referendum si a dat-o jos pe Kovesi.
  Asta cu intorsul legii este de forma pentru ca nu o poate intoarce a 2-a oara, au mai fost cazuri asemanatoare cand a trebuit sa promulge legea asa cum a venit. Presedintele a devenit doar o papusa care este semneaza legile date de Parlament, nu are putere legislativa.

 • Pe Varujan il indragesc, pe Tariceanu il iubesc si lui Iohannis poola in gura îi proptesc iar pe Carmena lui eu o hulesc si mooie la PNL daruiesc….

 • Era de așteptat. Unde e loc de ,,cașcaval”, hop și ,,țapul” de Varujan. Ăsta e al 7-lea mandat în parlamentul României, adica 28 de ani de ,,frecat menta” în parlament, cu venit uriaș muncit de ,,sclavii” din privat. Bravo români. Mai votați asemenea… trântori nesătui.

 • De ce acest vosganian nu-și vinde propriile gaze produse in pantaloni –câtre OMV și EXXOn la un preț negogiat de el– eventual sâi dea niște gaze și lui ”mazâre psd Madagascar eventual de la toate vitele și borfași dragi lui—

 • Biziistilor, trebuie completat titlul.
  Imi iau permisiunea s-o fac eu pentru ca voi nu cred ca aveti avoie.
  Asadar in titlu trebuie neaparat trecuti DRAGNEA si IULIAN IANCU. Asta ca sa nu se supere ca nu sunt bagati in sama. Si tot nu ar fi titlul complet.

  P.S. Dupa caderea de la Referendum, Draknea are mare nevoie de vizibilitate, ajutati-l poate va mai pica ceva. S-auzim de bine!

Adauga un comentariu