National

Klaus Iohannis castiga procesul intentat ANI, care il gasise incompatibil

Publicat: 25 sept. 2013
1

Curtea de Apel Alba-Iulia a admis, astazi, contestatia lui Klaus Iohannis la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea acestuia, informeaza Mediafax.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Eventualul recurs va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 24 aprilie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale, scrie antena3.ro.

Iohannis s-a aparat spunand ca este vorba despre o confuzie pe care o face ANI.

„Exista societatea Piete, care a fost infiintata de noi acum cativa ani. ANI spune ca sunt incompatibil pentru ca reprezint municipiul Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodata un astfel de mandat, deci nu exista cauza. A doua se refera la Societatea Apa Canal, societatea care, dupa infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI), a devenit operator regional. Toti primarii comunitatilor care sunt in ADI Apa sunt si reprezentantii comunitatilor lor in Adunarea Generala a Actionarilor la Apa Canal, care este operator regional, avand comunitati din judetele Sibiu si Brasov”, explica Iohannis la momentul respectiv.

Pe de alta parte, ANI a sesizat Parchetul intr-un alt dosar vizandu-l pe Klaus Iohannis, in care il acuza ca a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala.

Iohannis este prim-vicepresedinte al PNL si exercita al patrulea mandat consecutiv de primar al Sibiului.

Adauga un comentariu