National

Klaus Iohannis catre bursierii romani: Cred in forta pe care educatia si cultura o au pentru viitorul tarii

Publicat: 28 apr. 2015
1

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, la intalnirea cu studentii romani bursieri din Italia, ca educatia si cultura trebuie reasezate la locul potrivit in ierarhia lucrurilor care conteaza pentru succesul unui individ si al unei societati.

„Trebuie sa reasezam educatia si cultura la locul potrivit in ierarhia lucrurilor care conteaza pentru succesul unui individ si al unei societati. Fara o asemenea schimbare de abordare, mai facem maine o lege, cum s-au mai facut atatea, care nu duce la niciun rezultat.

Mai adoptam cate o masura de conjunctura, care mai mult incurca lucrurile, mai semnam un pact pe care nu-l respecta nimeni. Vreau sa scoatem la suprafata excelenta, munca asidua si determinarea, sa le pretuim, sa punem in lumina reflectoarelor si pe cei care le intruchipeaza”, a aratat Iohannis.

Citeste si Klaus Iohannis: La ICR se schimba conducerea pe sest. Ma ingrijoreaza

El a precizat ca intalnirea cu studentii romani are o incarcatura simbolica importanta, punctand ca Accademia di Romania este o institutie prestigioasa si o punte de legatura intre cultura romaneasca si cea italiana.

„Fie ca sunteti bursierii «Vasile Parvan», Erasmus sau beneficiarii altor burse de studiu, prin formarea dumneavoastra academica si profesionala, sunteti pe cale sa deveniti viitoare elite ale Romaniei.

Stiu ca numarul romanilor aflati la studii in Italia este extrem de ridicat, iar prin intalnirea cu dumneavoastra doresc sa le transmit tuturor studentilor romani un mesaj de incurajare si apreciere. Eu cred in forta pe care educatia si cultura o au pentru dezvoltarea unei societati si viitorul unei natiuni”, a mai aratat seful statului.

Citeste si ROMANIA DEFRISATA! Padurile, taiate ilegal de austriecii de la Schweighofer. Iohannis le ofera

Potrivit presedintelui, reformarea educatiei este necesara.

„Acest proces incepe de la recastigarea respectului in societate pentru tot ce inseamna educatie si cultura. De la intelegerea faptului ca acestea sunt motoare ale dezvoltarii, ca ele duc societatea inainte, ca de aici ne extragem modele”, a completat Iohannis.
Adauga un comentariu