Actualitate

Klaus Iohannis: ”Cui i-a folosit această discuţie politicianistă a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere?”

Publicat: 02 sept. 2020
Klaus Iohannis, declarație de presă
Preşedintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României, vorbește despre moțiunea de cenzură și despre faptul că parlamentarii din PSD încearcă să „saboteze și să pună piedici”. Acest lucru apare în contextul în care cvorumul nu a fost întrunit.

„Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlament. Timp de mai multe zeci de minute s-a așeptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni neavenite. Cei care au iniţiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că e cinică şi iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen.

După eşecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuţie politicianistă a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aştepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acţionează nu pentru cetățeni, ci doar pentru propriii membrii?”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis: ”Cui i-a folosit această discuţie politicianistă a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere?”

Acesta a apreciat că partidele „nu s-au alăturat unor interese strict electorale” și şi-a arătat speranţa că PSD se va gândi cu seriozitate la această lecție.

„În România, politica nu se mai poate face urmărind doar mizele mărunte de partid. Unii liderii ai PSD continuă să inducă ideea depunerii unei noi moţiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă. Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacţii în lanţ care au arătat mai clar decât oricând eşecul instituţional acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani și care a fost patentat de PSD”, a mai spus Iohannis.

După ce Klaus Iohannis a atacat PSD, Marcel Ciolacu a răbufnit: ”Toată lumea s-a săturat de această placă”

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Klaus Iohannis a atacat, din nou, PSD. Tocmai de aceea, Marcel Ciolacu a declarat că este sătul să audă mereu aceeași placă.

„Toată lumea este vinovată, mai puțin guvernul său. Nimeni nu știe cum se deschid școlile sau cum se vor desfășura alegerile.

Toată lumea s-a săturat de această placă. Cum să acuzi moțiunea că depune moțiune? Știu că deputatului de Arad i s-a promis un post de secretar de stat la Transporturi.

PSD a fost de vină pentru că s-a depus moțiunea de cenzură.

Președintele României a devenit președintele PNL-ului și la fiecare ieșire înjură partidul din opoziție”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, într-o intervenție telefonică la Antena 3, președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că Iohannis trebuie să intre urgent în haina de președinte sau să dea un decret să desființeze PSD, să desființeze Parlamentul, să suspende Constituția, să rămână doar el și PNL în țară.

Comentarii
  • IL INTREB PE ACEST ,,NEAMT,,URMAS A LUI HITLER ,PE CE CHELTUIALA SE PLIMBA DE LA BUCURESTI LA SIBIU? MIE DUPA O MUNCA SERIOASA DE 35 ANI 8 ORE PE ZI 6 ZILE PE SAPTAMANA AM O PENSIE DE 400 EURO,S-A OPUS SA NE DEA 4Q LA SUTA MARIREA ,NERUSINATII CA SA AIBA EI .AM 81 ANI MAI AM TIMP SA ASTEPT?NISTE TALHARI

Adauga un comentariu