Actualitate

Klaus Iohannis, detalii despre grupul de luptă NATO care va fi poziţionat în România

Publicat: 24 mart. 2022
Klaus Iohannis grupul de luptă NATO
Președintele Klaus Iohannis mesaj pentru Maia Sandu

Președintele Klaus Iohannis a dat detalii despre grupul de luptă NATO care va fi poziţionat în România, pentru consolidarea flancului estic al Alianței. Președintele României a făcut aceste precizări cu puțin timp înainte de începerea Summitul extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice. Evenimentul de la Bruxelles, la care participă țările membre NATO, are loc în contextul războiului din Ucraina.

Vești bune pentru România după ce NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziţionat în țara noastră. Aceste precizări au fost făcute joi, 24 martie, de preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice.

Klaus Iohannis, detalii despre grupul de luptă NATO din România

În contextul războiului sângeros de la granițele noastre, NATO își va întări în următoarele zile flancul estic. Astfel, vor fi înființate patru noi grupuri de luptă, inclusiv în România. În acest moment, pe flancul estic sunt în alertă maximă peste 300.000 de militari ai Alianței Nord-Atlantice. În fiecare dintre țările din estul Alianței sunt deja mii de militari aliați care s-au alăturat trupelor țării gazdă. Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat joi că România nu este în pericol şi niciun român nu trebuie să se teamă, în contextul conflictului din Ucraina.

Avem o veste foarte bună, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziţionat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat”, a afirmat şeful statului, care a subliniat importanţa consolidării Flancului estic al Alianţei. Fiindcă românii sunt îngrijoraţi de această situaţie, trebuie să vă spun foarte clar că niciun român nu trebuie să se teamă. Suntem parte din cea mai mare, din cea mai puternică alianţă de apărare care a existat vreodată. Militarii noştri sunt bine pregătiţi. Deci pot să spun cu mâna pe inimă, cum se zice, că România nu este în pericol, românii sunt în siguranţă prin forţele noastre armate şi prin NATO„, a declarat Klaus Iohannis.

Consolidarea Flancului estic se face cu forţe armate și armanent modern

Astfel, consolidarea Flancului estic se poate face prin poziţionarea de forţe armate, cu dotarea modernă aferentă, a mai precizat preşedintele Klaus Iohannis. Șeful statului a mai spus că în prezent nu se mai poate câştiga mare lucru cu un camion şi un tanc.

Consolidarea Flancului estic se face poziţionând forţe armate. Este cât se poate de simplu – forţe armate, evident cu dotarea aferentă. Dacă urmărim războiul din Ucraina vedem că este nevoie de armament foarte modern, avem nevoie cu siguranţă de apărarea antirachetă şi altele similare. Întărirea Flancului estic înseamnă evident prezenţă permanentă, de aceea am insistat pe grupul de luptă, care este o prezenţă permanentă”, a mai spus Klaus Iohannis cu privire la grupul de luptă NATO din România.
Comentarii
  • Daaa, super vestile. Minunate. Trupe straine pe teritoriul national cu rol de umbrela care o sa ne protejeze de rachetele nebunului, criminalului asta de putin. Daca lucrurile degenereaza o sa fie prapad la noi. Si atunci umbrela o sa ridice din umeri si o sa zica ca atat s-a putut si eventual o sa ne promita generos fonduri de reconstructie a oraselor distruse. Hai sa fim seriosi…Iar chestia „cu mana pe inima” e ridicola. In primul rand ca Iohannis are orice alte interese mai putin cele nationale si in al doilea rand nu are inima, doar o simpla pompa care nu e sensibila la nimic.

Adauga un comentariu