National

Klaus Iohannis, drumul de la juramant la PRESEDINTIE

Publicat: 21 dec. 2014
1

Klaus Iohannis devine oficial, astazi, presedintele Romaniei. Potrivit Constitutiei, dupa ce va depune juramantul in plenul Parlamentului, va urma preluarea mandatului la Palatul Cotroceni. Digi 24 va prezinta traseul pregatit de echipa prezidentiala pentru ziua investiturii.
Odata incheiata ceremonia de investire in fata alesilor, la ora 13.00, pe acea usa Klaus Iohannis iese presedinte cu acte in regula. Paraseste Parlamentul, iar de aici drumul catre Cotroceni devine o chestiune de doar cateva minute.

Citeste si:

Unul dintre traseele pe care le-ar putea urma coloana oficiala in primul drum al noului presedinte va trece pe langa Serviciul Roman de Informatii, o institutie fundamentala a statului. In partea stanga se vede Casa Poporului. Imaginea celei mai mari cladiri administrative din lume il va insoti pe Klaus Iohannis in prima parte a drumului.
Va traversa Piata Constitutiei. O imagine simbol pentru Romania,’Victoria socialismului’ pentru cei care au cunoscut regimul Ceausist, sau … sunetul democratiei pentru generatia acestor 25 de ani care si-a vazut idolii urcand pe scena aici.

Citeste si:

In intersectii vor fi echipaje de politie care vor deschide drumul presedintelui asa ca in scurt timp, coloana oficiala va trece pe langa Opera Romana, un simbol al culturii romanesti. De aici, drumul prezidential continua inspre Palatul Cotroceni.
Dupa aproximativ 5 minute, drumul noului sef de stat se incheie aici. Portile se vor deschide , iar presedintele Klaus Iohannis va fi primit de garda de onoare pe Platoul Marinescu.
Sursa: digi24.ro

Adauga un comentariu