Actualitate

Klaus Iohannis, după incendiul de la Institutul „Matei Balș“: „Situația se repetă cumva! “ – LIVE TEXT

Publicat: 29 ian. 2021
Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, a declarat vineri, 29 ianuarie, după ce a venit la Institutul „Matei Balș“, unde cinci persoane au decedat în urma unui incediu, a declarat că trebuie rapid trase concluzii și venit cu soluții.

Acesta va fi primit de prefectul Capitalei Traian Berbeceanu și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„O zi foarte tristă! Îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Le doresc însănătoșire grabnică persoanelor care au fost la acest spital. Am discutat încă de dimineață cu cei care au condus intervenția și până acum am primit toate datele despre intervenție. Forțele de intervenție au intervenit repede, au stins focul, au mutat pacienții. Țin să felicit să felicit forțele de intervenție.

Trebuie rapid trase concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva! Am avut nu demult o tragedia la Piatra Neamț, avem acum, aici, la Balș, această tragedie. Au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați. Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. Am cerut un proiect de reformă în sistemul sanitar. medici iau lucrat de un an de zile până la epuizare, în codiții de stres. Îmi exprim admirația pentru toți medicii și personalul medical din România. Merită laude și încurajări. Cei care administrează sistemul trebuie să facă o reformă profundă pentru a nu se mai repreta astfel de lucruri“ , a spus președintele Klaus Iohannis.

Incendiu la Institutul „Matei Balş”

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el. Ulterior, au apărut informații că ar fi fost găsită o a cincea persoană decedată.

Comandantul Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția de la Institutul Matei Balș din Capitală, a anunțat că 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului care a afectat instituția vineri dimineața.

Rudele pacienților internați la Institutul Matei Balș, unde un pavilion a luat foc în această dimineață, s-au adunat în fața spitalului pentru a afla informații despre cei dragi. 4 oameni au murit și peste 100 de pacienți au fost transferați fie în alte spitale, fie în alte pavilioane ale institutului.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Institutul „Matei Balş“

Premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş”, în urma incendiului în care au murit cinci oameni vineri dimineaţa.

„În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid. În același timp au fost identificate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți.

M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, a transmis Florin Cîţu pe Facebook.
Adauga un comentariu