National

Klaus Iohannis: Este gresit daca presedintele tarii vorbeste de rau dascalii, elevii, parintii

Publicat: 28 aug. 2014
1

Copresedintele ACL Klaus Iohannis a declarat joi,in cadrul unei dezbateri, ca este gresit daca presedintele tarii vorbeste de rau dascalii, elevii, parintii sau “pe toti” ori daca “ii pune pe unii impotriva celorlalti”.

“Este gresit daca presedintele tarii vorbeste de rau dascalii, sau elevii, sau parintii sau pe toti sau ii pune pe unii impotriva celorlalti, despre asta suntem, cred, total convinsi ca asa nu ajungem nicaieri si nu facem lucrurile sa functioneze mai bine. Cred ca rolul presedintelui este de a introduce sau de a reintroduce in spatiul public dezbateri ample pe teme cum este educatia, dezbateri in care presedintele nu vine si spune daca este bine sa avem examen de admitere in liceu sau daca este mai bine sa luam in considerare mediile din clasa a VII-a sau a VIII-a sau si a VII-a si a VIII-a.

Citeste si Sova: ACL sa inceteze circul. Iohannis, un traseist care striga impotriva traseismului

Eu cred ca rolul presedintelui este acela de a crea un cadru care permite specialistilor si politicienilor sa vina impreuna si sa caute solutii care sunt viabile si valabile pentru o perioada mai lunga. Pentru a ridica discutia la un nivel de strategie sociala, cred ca este bine sa mai tinem cont si de alte lucruri. Educatia intr-o lume a globalizarii nu poate fi globalizata, nu poate fi cumparata, in ansamblu”, a afirmat Iohannis.

In opinia acestuia, s-a ajuns la “o puzderie” de universitati, al caror obiectiv general “nu este neaparat generarea” unor competente notabile, “ci mai degraba scrierea unor diplome”, insa exista si facultati cu performante.

Citeste si Noi amanunte incredibile despre Klaus Iohannis. Sotia lui Iohannis avea baza de date

“Sunt si in ziua de astazi universitati si facultati cu performante foarte bune, dar in general ati avut probabil multi dintre dumneavoastra aceeasi experienta cand doriti sa angajati pe cineva pe un post care necesita o pregatire superioara, ati avut, banuiesc, ca si mine de multe ori impresia ca cei care se prezinta la concurs abia reusesc lucruri pe care le-am astepta mai degraba de la un absolvent de liceu. Toate aceste lucruri pot fi schimbate, fiecare in parte putem sa lucram pe calitatea invatamantului, putem sa facem inca o reforma curriculara, putem sa trecem la manualul digital si nici nu mi se pare asta cea mai mare problema, ca sunt sate unde nu este curent sau internet, va fi si acolo, majoritatea romanilor au acces si la curent si la internet inainte sa aiba apa curenta. Se poate schimba structura anului scolar, cum in ultima vreme s-a facut de foarte multe ori.

Citeste si Klaus Iohannis: Nu veti auzi niciun atac la vreo persoana din partea mea

Putem sa discutam daca este mai bine sa avem examene initiale sau evaluari finale sau un sistem mixt, putem sa introducem sau sa reintroducem examene de admitere sau de finalizare, toate aceste lucruri le putem discuta. Eu imi permit sa incerc sa duc discutia la un alt nivel. Nu prin prisma mea de dascal, ci prin prisma a ce vreau eu sa fiu din aceasta toamna si unde vad rolul presedintelui”, a spus liberalul.

Copresedintele Aliantei Crestin Liberale Klaus Iohannis a participat la dezbaterea publica “Strategii de reforma in sistemul de educatie, 2014-2024″, organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia “Hans Seidel”.

Sursa: Agentia Nationala de Presa AGERPRES
Adauga un comentariu