Actualitate

Klaus Iohannis: „Am semnat numirea domnului Nelu Tătaru ca ministru al Sănătății“ – LIVE VIDEO

Publicat: 26 mart. 2020

Președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă, la Palatul Cotroceni, de la ora 14.00.

UPDATE: Reiau apelul, dragi români: Stați acasă, pentru că doar așa putem să ne protejăm sănătatea. Cu cât limităm răspândirea coronavirus, cu atât vom reveni la activitățile cărora le simțim lipsa. Numai așa vom câștiga lupta cu acest inamic extrem de periculos“, a cănchis președintele.

UPDATE: „De la ora 17.00 voi participa la o conferință cu membrii Consiliului european legat de pandemia cu coronavirus. Este nevoie de acțiune susținută în acest sens. La nivel european, s-a decis constituirea unei rezerve strategice la nivelul european. România este primul stat membru UE care a primit proiectul de a demara constituirea rezervei UE pe teritoriul țării noastre. Într-o primă etapă, s-a aprobat achiziția a 10 milioane de euro va viza achiziția de măști, echipamente medicale și ventilatoare. Voi prezenta discuțiile cu furnizorii și voi solicita o finanțare mai consistentă. Le voi transmite partenerilor din UE că avem nevoie de lanțuri de aprovizionare și evitarea apariției blocajelor. Libera circulație a bunurilor este necesară. Voi discuta despre posibilitatea revenirii concetățenilor din alte state, unde sunt impuse restricții de circulație. Voi cere căutarea unor soluții pentru atenuarea efectelor negative asupra activității economice. România este afectată la nivel industrial și avem nevoie de o strategie de recuperare post criză. UE traversează o perioadă extrem de dificilă. Ne confruntăm cu o realitate dramatică și suntem forțați să ne adaptăm rapid. Sunt convins că proiectul european va ieși întărit din această încercare. Așa vom înțelege cât de importante sunt valorile pe care uităm să le apreciem așa cum se cuvine.“, a adăugat Iohannis.

UPDATE: „Am primit de la premierul Ludovic Orban propunerea domnului Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății. Am semnat numirea noului ministru. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile“, a spus Klaus Iohannis.

 

 

Știrea inițială

Este așteptată prima reacție a lui Klaus Iohannis, după demisia lui Victor Costache.loading...

Adauga un comentariu