Actualitate

Klaus Iohannis intervine după ce România a depășit 10.000 de cazuri Covid-19. Ce măsuri a transmis românilor – LIVE VIDEO/ TEXT

Publicat: 06 nov. 2020
Klaus Iohannis în costum la Palatul Cotroceni, lângă drapelul României
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații de presă

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut noi declarații, vineri, 6 noiembrie 2020, după recordul Covid-19 înregistrat de România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, astăzi, s-au înregistrat 10.260 de cazuri noi pe teritoriul țării noastre, ajungându-se astfel la 287.062 cazuri. De asemenea, 123 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că această raportare a fost prevăzută de ieri, 5 noiembrie 2020. Măsurile stricte anunțate astăzi se vor aplica de luni, 9 noiembrie 2020. Șeful statului recomandă să fim o echipă unită, că doar așa vom trece cu bine peste situația actuală.

„Pandemia este o îngrijorare pentru noi. Astăzi am trecut de 10.000 de persoane infectate. Am prevăzut această situație încă de aseară. Am decis noi măsuri, care au fost bine gândite. Măsuri ferme ce vor fi aplicate de luni, 9 noiembrie, pentru a încetini extinderea pandemiei. Măsuri ce ne afectează pe toți, dar în astfel de circumstanțe, trebuie să fim uniți, să fim o echipă și în final să trecem cu bine. Multe dintre măsurile de ieri erau așteptate. Pot să vă asigur că au fost discutate cu experți și așteptăm primele rezultate peste două sau trei săptămâni“, a declarat Klaus Iohannis.

Printre noile măsuri anunțate vineri de Guvern, se numără și obligativitatea purtării măștii în spațiile închise și deschise din toată țară, indiferent de numărul de cazuri, închiderea tuturor școlilor din România și reintroducerea cursurilor online pentru toti elevii, dar și limitarea circulației pe timp de noapte.

Apel către persoanele implicate în campania electorală

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel către toate părțile implicate în campania electorală pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, pentru a se respecta măsurile de prevenirea a răspândirii coronavirusului cu sfințenie. Șeful de la Palatul Cotroceni susține că de această dată este hotărât să urmărească dacă cetățenii respectă normele impuse. Măsurile impuse au fost luate pentru sănătatea tuturor și pentru a permite cadrelor medicale să-și desfășoare activitatea în condiții optime.

„Astăzi este prima zi de campanie electorală. Cu acesta ocazie, mă adresez candidaților, voluntarilor, echipelor de campanie în general și le solicit să respecte cu sfințenie măsurile care au fost impuse pentru a face posibilă și în pandemie această campanie. Le solicit să fie exemple pentru toți românii de cum trebuie să se poarte în pandemie, cum trebuie respectate normele, care sunt gândite pentru a ne proteja reciproc.

Este nevoie din păcate de măsuri foarte speciale și sunt foarte hotărât să urmăresc cu mare atenție cum sunt ele respectate. Aceste măsuri sunt necesare pentru a proteja sănătatea românilor și pentru a reduce răspândirea pandemiei și pentru a permite medicilor să se ocupe de cei care au forme grave de boală, dar și de cei care au alte boli. Dacă lucrurile sunt făcute bine avem șansă să ne și protejăm, să și funtioneze economia și să ducem o viață cât de cât apropiată de normalitate”, a afirmat preşedintele, într-o conferinţă de presă în Maramureş.

România nu va intra în lockdown

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat în intervenția publică, vineri, 6 noiembrie 2020, faptul că statul român nu va intra în lockdown după alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. Acesta este de părere că măsurile anunțate de Executiv își vor face efectul în cel mult două săptămâni.

„Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu Guvernul sunt destul de ferme ca să ne permită și să avem campanie electorală, să avem o viață cât mai normală, dar și să continuăm viața și activitățile fără să intrăm într-o fază de lockdown. Am observat cu toții, din păcate, în ultimele săptămâni numărul de bolnavi a crescut rapid. Asta ne-a arătat că măsurile care au fost luate, și-n plan național sau local, n-au fost suficiente. Din acest motiv au fost luate măsuri mai ferme, care vor încetini la răspândirea virusului”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Președintele României, despre pacienții trimis la tratament în străinătate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, 6 noiembrie 2020, la Baia Mare (Maramureș), că România a „inițiat contacte” cu alte state pentru a putea trimite pacienți la tratament în străinătate dacă spitalelele vor fi supraaglomerate din cauza numărului prea mare de bolnavi COVID-19.

„În cazul supraaglomerării spitalelor se are în vedere transferul unor pacienţi în stare gravă în străinătate?”, a fost întrebat șeful statului, într-o conferință de presă.

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătăţii. În momentul acesta în România exista spaţiu şi la AŢI şi pentru bolnavii care nu au forme foarte grave. Am iniţiat deja contacte cu alte state cu care avem relaţii speciale şi sper să nu ajungem acolo, dar în extremis, da, avem contacte şi le vom valorifica”, a răspuns Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Mutule, nenorocitule, prin ianuarie-februarie te faceai ca nu stii, ca se vorbea de un „asa zis virus” ucigas, iar acum profiti de toata aceasta nebunie si manipulare ca sa pui Romania pe butuci. Adica faci exact lucrul pentru care ai fost pregatit si pus in functie!!!

  • Masurile sunt în general bune. Dar,de la inceput, au fost luate cu intirziere, aplicate formal, astfel ca epidemia a fost permanent cu mulți pași înainte! Rezultatele le vad și chiorii și antrenează răspunderea grava a conducerii care da vina cind pe popor, cind pe PSD. RITMUL DE MELC AL GUVERNĂRII IL DA KLAUS CEL GREU DE CAP!! Politica inepta a spurcat medicina ca știința și viata oamenilor!!!

  • Am vazut ca protectia Consumatorului a scos din vanzare 31 milioane de masti ca fiind neconforme.Oare acestea nu au legatura cu raspandirea covidului?Cate masti or mai fi neconforme,iar oamenii le poarta degeaba?

  • Foarte adevarat!! Achizițiile nesupravegheate se înscriu în rezultatele incompetentei criminale a „organelor”!! Păziți-va singuri,nu asteptati intervenții inteligente!

Adauga un comentariu