National

Klaus Iohannis, interzis la Tebea. Un scriitor ii transmite presedintelui ca nu este binevenit la sarbatoarea patriotilor si il acuza ca a intinat memoria lui Avram Iancu

Publicat: 11 sept. 2016
1

Klaus Iohannis, interzis la Tebea. Un scriitor ii transmite sefului statului ca nu este binevenit la sarbatoarea patriotilor. Laurian Stanchescu il acuza pe Iohannis ca a intinat memoria lui Avram Iancu. Mai multi politicieni romani si-au anuntat si anul aceasta prezenta la ceremoniile de la Tebea cand se marcheaza 144 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Baile de multime pe care presedintele Klaus Iohannis le facea la Tebea ar putea deveni o amintire. Seful statului este gonit in acest an de la sarbatoarea patriotilor. Scriitorul Laurian Stanchescu il acuza pe Iohannis ca a necinstit memoria lui Avram Iancu dupa ce a respins decizia Parlamentului Romaniei prin care acesta primea titulatura de „Martir si Erou al Natiunii Romane”.

„Tu ai indoliat Tricolorul, memoria Craisorului, istoria pentru care a luptat si a murit eroul motilor si al romanilor. Ai indoliat idealurile patriotilor romani, ai indoliat pana si moartea lui Avram Iancu de sub gorunul lui Horea”, ii transmite Stanchescu sefului statului.

De-a lungul timpului, scriitorul s-a remarcat prin mai multe gesturi excentrice. In 2013, Stanchescu a protestat la bustul gol in fata casei lui Constantin Brancusi, nemultumit ca autoritatile nu au repatriat ramatitele marelui sculptor.

Adauga un comentariu