Actualitate

Klaus Iohannis lanseaza un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea – STENOGRAME

Publicat: 26 iul. 2018
1

De aceasta data este vorba despre Legea pentru modificarea si completarea art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In textul sesizarii, remarcam urmatoarea precizare: 
”In plus, din stenograma sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor din data de 27 iunie a.c. rezulta ca participantii la aceasta sedinta au discutat in permanenta despre o cerere a presedintelui Camerei Deputatilor de convocare in sesiune extraordinara si nu despre o cerere a Biroului permanent. Din aceeasi stenograma rezulta ca despre o cerere a Biroului permanent in vederea convocarii unei sesiuni extraordinare nu se discuta nici in contextul concluziilor sedintei. Proiectul de decizie nu este supus in ansamblul sau aprobarii membrilor prezenti ai Biroului permanent (ci numai ordinea de zi a viitoarei sesiuni extraordinare), astfel incat sa rezulte din acest vot o manifestare de vointa a Biroului permanent in sensul formularii catre presedintele Camerei a cererii de convocare in sesiune extraordinara.” scrie presedintele in sesizare, dand de inteles ca sesiunea extraordinara s-a facut la cererea lui Liviu Dragnea, nu la cererea Biroului permament

Presedintele continua: 
Potrivit Constitutiei si Regulamentului, in sedinta din data de 2 iulie a.c., plenul Camerei Deputatilor a procedat mai intai la votarea ordinii de zi a sesiunii extraordinare. Insa, potrivit stenogramei sedintei Camerei Deputatilor, dupa aprobarea ordinii de zi a sesiunii extraordinare astfel cum a fost propusa de Biroul permanent si de Comitetul ordinii de zi, la cererea unui singur deputat s-a completat ordinea de zi a sesiunii extraordinare, cu 3 initiative legislative, respectiv cu proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (PL-x 340/2018), precum si cu propunerea legislativa pentru modificarea si completarea alin. 3 al art. 1691 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 852, din 20 decembrie 2010 (Pl-x 245/2017) si proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania. 

Si adauga, in nota: 
In nota sesizarii, presedintele noteaza: [1] Potrivit stenogramei sedintei Camerei Deputatilor din data de 2 iulie a.c., domnul deputat Vasile-Daniel Suciu, in calitate de lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor a solicitat: „Intrucat s-a adoptat proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinara (…) va solicit ca Pl-x 245/2017, nu este pe ordinea de zi – Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea alin. 3 al art. 1691 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 852, din 20 decembrie 2010 – sa fiti de acord sa figureze pe ordinea de zi, la pozitia imediat urmatoare, adica la pozitia (…) La fel, PL-x 509/2017, raportul este depus – Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania – pe pozitia urmatoare. Si, la fel, PL-x 340/2018 – Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie – pe pozitia urmatoare. (…)." 

Comentarii
  • Neamtul afirma ca Dragnea poarta o palarie prea mare, dar uita ce caciulete purta el cand a venit la Iasi.
    „Liviu Dragnea, cred ca are
    Palaria mult prea mare,
    Mai mare, pot garanta,
    Chiar decat…caciula mea”.

Adauga un comentariu