National

Klaus Iohannis, mesaj pentru Regele Mihai

Publicat: 30 dec. 2014
1
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, un mesaj la 67 de ani de la abdicarea Regelui Mihai I al Romaniei.
„Cu 67 de ani in urma, pe 30 decembrie, Regele Mihai era fortat de comunisti si aliatii lor sa abdice, sub amenintarea armelor. Daca astazi, dupa multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atata respect si admiratie de catre poporul Sau, acesta este un castig cert al societatii romanesti a ultimilor 25 de ani. Asadar, va indemn, astazi, sa ne indreptam cu totii gandul catre Rege, care ramane, pentru noi toti, un model de demnitate si daruire”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.
Marti se implinesc 67 de ani de cand Regele Mihai a fost silit sa abdice. In decembrie 1947, el era ultimul lider care reprezenta regimurile de dinainte de al Doilea Razboi Mondial in intreaga Europa Centrala si de Est.
La scurt timp dupa Revolutia din 1989, dupa un exil de 42 de ani, regele a incercat sa se intoarca in tara sa. Insa nu a fost primit cu bratele deschise. Regimul Iliescu i-a interzis in mai multe randuri intrarea in Romania, iar cetatenia i-a fost recunoscuta abia in 1997. Au trecut mai mult de doua decenii de la prabusirea comunismului pana cand Regele Mihai a tinut un discurs in Parlament.
Sursa: expresspress.ro 
Adauga un comentariu