National

Klaus Iohannis, nemultumit de modul cum evolueaza proiectul legii votului prin corespondenta

Publicat: 14 mai 2015
1

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat, joi, „nemultumit” de felul cum evolueaza proiectul privind votul prin corespondenta, ca acesta „bate pasul pe loc”, dar ca va discuta cu partidele politice „din nou” si „de atatea ori cat e nevoie” pentru a pune in miscare acest proiect.

„Vreau sa ma refer la o lege, pe care toate partidele au promis ca o vor adopta, cea privind votul romanilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenta. E momentul sa o spun direct: sunt nemultumit de modul in care e gestionat acest proiect. (…) Voi discuta cu partidele politice din nou si o voi face de atatea ori cat e nevoie pentru a misca acest proiect important si pentru dumneavoastra, (…) si pentru toti alegatorii”, a spus Iohannis, in cadrul unui discurs sustinut la o intalnire cu diaspora romana din Milano.

El a precizat ca in cazul altor legi, precum cele care privesc partidele politice sau finantarea acestora, s-au facut progrese, dar, in cazul legii referitoare la votul pentru diaspora, se „bate pasul pe loc”.

Pe de alta parte, presedintele Klaus Iohannis a mai spus ca schimbarea legislatiei electorale reprezinta „un prim pas” in reforma institutiilor politice, ca acest pas este unul „esential, dar nu suficient”, intrucat este necesara si o reformare interna a partidelor.

Seful statului roman s-a adresat reprezentantilor diasporei, afirmand ca incearca sa raspunda asteptarilor pe care romanii din afara granitelor le au de la el.

„Stiu ca aveti sperante mari, stiu ca, dupa ani de deziluzii, timpul nu mai are rabdare si ca aveti asteptari de la mine. Le inteleg si incerc sa raspund la ele. Poate nu in modul consacrat in ultimii 25 de ani in politica romaneasca, dar cu siguranta voi raspunde la ele in modul meu, pastrand niste principii si valori si onorand promisiunea de a face o altfel de politica”, le-a transmis Iohannis reprezentantilor diasporei.

Presedintele Klaus Iohannis a participat joi dupa amiaza la Milano la o intalnire cu diaspora, la care au fost prezenti cateva zeci de romani stabiliti in Italia. La intalnire a fost prezent si primarul orasului Milano, caruia seful statului roman i-a transmis ca se afla in fruntea unui oras „care de mult timp a inteles ca diversitatea etnica, culturala, religioasa, nu este o amenintare, ci o sansa de dezvoltare”.





Adauga un comentariu