National

Klaus Iohannis pe Facebook: „Conflictele se pot extinde de la o zi la alta”

Publicat: 10 feb. 2015
1

Presedintele Klaus Iohannis a efectuat marti o vizita oficiala in Franta. Seful statului a fost primit in cadrul unei ceremonii militare la Hotel des Invalides. El a avut convorbiri tete-a-tete si un dejun de lucru cu presedintele Francois Hollande, la care a participat si premierul francez, Manuel Valls.

„Intr-o lume globalizata, politica externa nu mai poate fi un domeniu indepartat si fara efecte directe asupra vietii de zi cu zi a cetatenilor. Vedem frecvent ca evenimentele se propaga la distanta, ca deciziile politice dintr-o tara pot influenta multe alte tari, iar conflictele se pot extinde de la o zi la alta. In acest context, la dejunul de lucru cu Presedintele Frantei, am discutat despre temele mari care ii privesc atat pe romani, pe francezi, cat si pe toti cetatenii Uniunii Europene: securitatea frontierelor, situatia din Ucraina, colaborarea franco-romana in domeniul construirii de autostrazi, proiectele de investitii franceze care inseamna locuri de munca in Romania, schimburile economice si culturale intre tarile noastre membre cu drepturi egale ale Uniunii Europene, precum si o posibila contributie franceza la mai buna organizare a administratiei noastre publice, astfel incat fondurile europene sa fie folosite in scopul imbunatatirii treptate a nivelului de trai al romanilor. I-am spus la final Presedintelui François Hollande ca legatura dintre tarile noastre e ca prietenia dintre doi oameni, care se intareste pe masura ce se cunosc mai bine si incep sa aiba incredere unul in celalalt”, a postat Klaus Iohahnnis pe Facebook.

Miercuri, seful statului se va deplasa la Bruxelles, unde joi va participa la summitul PPE si la reuniunea informala a Consiliului European.

Comentarii
  • tocmai ce am aflat ca pt a obtine cazierul in ro trebuie sa platesti doua taxe in doua locuri diferite iar in franta e gratuit si faci cerere online! sau ca in fr poti deveni autoentrepeneur completand un formular online iar in trei zile ai cif, totul gratis. iar daca ai cifra afaceri zero, platesti zero asig sociale sau alte impozit, da?

Adauga un comentariu