News Flash:

Klaus Iohannis risca sa ajunga un complice al tortionarului Augustin Lazar. Declaratii senzationale - FACSIMIL

15 Aprilie 2019
866 Vizualizari | 8 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7584 RON (-0.0023)
USD: 4.2306 RON (-0.0021)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Augustin Lazar si Klaus Iohannis

Fenomenala emisiunea „Actualitatea romaneasca” de vineri a Sorinei Matei la B1 TV despre „Cazul disidentului Iulius Filip”! Din punctul meu de vedere, aceasta este cel mai spectaculos act de presa pe marginea acestui subiect, largind cu mult spectrul in care a fost analizat pina acum subiectul fostului disident Iulius Filip, devenind, in acest fel, piatra de moara la gitul tortionarului Augustin Lazar, precum si la gitul tuturor celor care il sustin, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis, la care se adauga si avocatul Gheorghe Musat.

Prima parte a emisiunii s-a focalizat pe decizia incredibila a „Grupului de Dialog Social” (GDS) de a-i oferi Premiul GDS tocmai lui Augustin Lazar, acordat in februarie 2019, festivitatea urmind sa aiba loc saptamina viitoare:

In timp ce Gabriel Liiceanu, Andreea Pora, Laura Stefan si ceilalti membri GDS au refuzat sa explice cum au luat aceasta decizie si de ce nu i-au retras premiul, anulind festivitatea de miercuri, eurodeputatul Cristian Preda a intrat in direct prin telefon, facindu-se efectiv de ris cu explicatiile sale.

DOCUMENTE EXCEPTIONALE DIN DOSARUL DE URMARIRE INFORMATIVA A LUI IULIUS FILIP

Partea a doua a emisiunii Sorinei Matei a fost colosala. Realizatoarea a scos din arhiva documente uluitoare din dosarul de urmarire informativa (care este altceva decit dosarul anchetei penale), intre ele aflindu-se si patru „Note informative” ale unor colegi de celula cu Iulius Filip, care completeaza tabloul acestui fenomenal disident, in fata caruia ar trebui sa ne inclinam cu totii!

Culmea este ca aceste „Note informative” fusesera publicate inca din 29 ianuarie 2010, intr-o ancheta mult mai ampla pe site-ul https://asymetria-anticariat.blogspot.com, numai ca, din pacate, atunci, in Romania, numele lui Iulius Filip nu era decit foarte putin cunoscut, desi in strainatate el era erou inainte de Revolutie! Le reproducem integral mai jos, asa cum au aparut in 2010:

– 1. „DECLARATIE

Penit.Buc., sectia speciala, cdt.sectie cpt.Stroiescu, cdt. Penit. Borcan Constantin (Asteriscurile reprezinta anonimizari C.N.S.A.S. care nu au putut fi eliminate – n.a.)

Subsemnatul Ilie Ion nascut la 17 octombrie 1938 fiul lui Toma si Maria, in prezent detinut in Penitenciarul Bucuresti condamnat la 6 (sase) ani pentru propaganda declar urmatoarele:

Ma aflu in camera nr. 141 in care este detinut si FILIP IULIUS, de la data de 19 noiembrie 1982. Am constatat inca din primele zile ca FILIP IULIUS este recalcitrant, in sensul ca nu respecta programul de camera, fiind galagios si foarte nervos. Fata de faptul ca ceilalti detinuti au manifestat regrete pentru faptele comise, Filip Iulius s-a manifestat jignitor la adresa celorlalti detinuti din camera zicandu-le ca sint fricosi si reeducati.

De cateva ori cind a fost sfatuit mai insistent sa se potoleasca a sarit la bataie. Astfel ca asa s-a intimplat cu detinutul Iordanescu, cu seful de camera Ilie Ion si cu detinutul * . Detinutul FILIP IULIUS prezinta stari de nervozitate excesiva, ride sau plinge fara motiv, cinta cu voce tare.

Fiind seara la televizor, toti cei din camera, FILIP IULIUS s-a manifestat ironic cu privire la unele emisiuni..”.

DUI Iulius Filip – fila 136

– 2. Declaratie

Penit.Aiud, cdt. RUS VASILE, securist lt col LAZAR GH, plt ISPAS, 1983 – 1987.

„Subsemnatul Borbely Erno, nascut la 30.03.1951, fiul lui Ioan si Iuliana, condamnat la 7 ani inchisoare pentru asociere la actiuni C.S.S., declar urmatoarele:

Detinutul Filip Iulius are dese momente de manifestare dusmanoase, atit la adresa conducerii de partid si de stat, cit si la adresa organelor de securitate si a cadrelor penitenciarului.Aceste manifestari sint de cele mai multe ori spontane, incepe sa vorbeasca de unul singur, fara sa fie in discutie cu vreun coleg de camera. Este de ajuns, de exemplu, sa auda la difuzor ceva cu ce el nu este de acord si deja incepe sa vorbeasca in sensul mai sus aratat.

Intr-o duminica, in luna noiembrie 1986, am fost scosi la televizor numai doua camere, 66 si 67. Filip Iulis a refuzat sa iasa, spunind supraveghetorului ca nu va iesi pina nu vor fi scosi si ceilalti detinuti, din celelalte camere. Supraveghetorul i-a explicat ca nu are ce sa faca, asa a primit ordin si trebuie sa-l respecte, iar in camera nu poate sa ramana singur. Dupa multe insistente ale supraveghetorului a iesit dar a stat cu spatele la televizor, spunind ca asta este dreptul lui de a se manifesta.

Am aflat de la colegii de camera, respectiv de la * si * ca Filip Iulius de mai multe ori s-a legat de ei pentru modul cum au trait afara, inainte de a fi arestati. S-a legat de faptul ca au trait in prea mare bunastare, ca au avut multi bani obtinuti pe cai ilegale, pe * l-a facut hot, iar pe * escroc. Din cite am inteles eu, aceste vorbe ale lui Filip sint si cauza neintelegerilor dintre ei.

De doua ori s-a legat si de detinutul * si anume de faptul ca un barbat asa de tinar si originar de la tara de unde a putut …”

DUI Iulius Filip – fila 136

– 3. Informare

Penit.Aiud, cdt. RUS VASILE, securist lt col LAZAR GH, plt ISPAS

„Subsemnatul Borbely Erno, nascut la 30.03.1951, fiul lui Ioan si Iuliana, condamnat la 7 ani inchisoare pentru asociere la actiuni C.S.S., va aduc la cunostinta urmatoarele:

In urma unei discutii ce a avut loc in camera, in saptamina 28 iulie – 2 august a.c., intre detinutu Filip Iulius si Marcu Gheorghe, cit si din altele mai scurte, fragmentare si din unele aluzii am aflat urmatoarele:

Detinutul Filip Iulius are intentia sa-i convinga pe detinutii cu infractiuni de natura politica sa formuleze si sa inainteze catre Consiliul de Stat o cerere prin care sa solicite sa li se acorde statutul de detinuti politici si toate drepturile ce decurg din aceasta. Aceasta cerere ar urma sa fie inaintata procurorului care vine in penitenciar ca sa participe la sedintele comisiei de liberare conditionata. Conform planului lor, nu toti detinutii cu infractiuni C.S.S. ar urma sa semneze cererea, ci numai cei in care “se poate avea incredere”.

Pentru punerea in aplicare al acestui plan Filip Iulius a discutat cu detinutii Draghici Ion, Nastasescu Gheorghe, Purcaru Constantin si Iancu Lucian Spiru. Au cazut de acord sa amine intocmirea cererii pina la iesirea lui Iuga Dumitru de la restrictiva, ca sa se sfatuiasca si cu el.

Discutia mai sus amintita, dintre Filip Iulius si Marcu Gheorghe, a avut la initiativa primului, cu intentia de a-l convinge pe celalalt ca sa i se alature si el formularii si semnarii cererii. Marcu Gheorghe i-a spus ca este de acord cu ideea lor, dar a refuzat sa se alature actiunii, motivind ca mai are putina pedeapsa de executat si ca in luna septembrie intra in comisie si nu vrea sa-si creeze probleme, neplaceri. L-a asigurat pe Filip Iulius ca n-o sa-i spuna nimanui nimic despre cele discutate.

Tot din aceasta discutie a reiesit si faptul ca si Iancu Lucian Spiru a refuzat propunerea lui Filip Iulius, spunind ca nu se asociaza la astfel de actiuni, are pedeapsa prea mare si vrea liniste, vrea sa fie lasat in pace.

Ceilalti detinuti enumerati mai sus sint de acord cu initiativa lui Filip Iulius de a pune in…”

DUI Iulius Filip – fila 165.

– 4. Nota informativa privind pe FILIP IULIUS

Sursa: MIRON (Musat Gheorghe – precizare autor) / Lt. col. Lazar Gh. / 14.10.1986.

Inch. Aiud, sef sectie lt.mj. Trifan, plt.Ispas.

„Dupa pedeapsa cu izolarea pe care a primit-o in luna august am remarcat o schimbare in comportarea lui FILIP IULIUS in sensul ca a devenit mai retinut in comentariile sale politice cit si in relatiile cu ceilalti colegi de camera schimbare datorata si faptului ca a primit reprosuri din partea fiecaruia, datorita atitudinii si comportarii lui in camera si in special datorita unor comentarii despre unii colegi de camera, comentarii facute in lipsa acestora. (Si fata de alti detinuti de pe sectie). Ca urmare convorbirile lui cu ceilalti colegi de camera sint reduse si in general se rezuma la aspecte lipsite de importanta.

Sporadic, isi manifesta nemultumirea fata de unele evenimente politice si economice interne si fata de situatia economica din tara noastra, indeosebi cu ocazia citirii unor articole din presa zilnica sau cotidiene saptamanale.

In astfel de situatii criticile lui sint indreptate impotriva Partidului Comunist Roman, conducerii superioare de partid si politica interna promovata de P.C.R. Contesta legitimitatea procesului de industrializare a tarii noastre luate de conducerea de partid si de stat pe plan economic si social indeosebi dupa Congresul al IX-lea. Contesta deasemenea activitatea P.C.R. intre cele doua razboaie mondiale si considera ca mijloacele de publicare in masa dezinformeaza populatia asupra acestei perioade cit si in ceea ce priveste prezentarea evenimentelor care au avut loc dupa anul 1944. Este un subiect asupra caruia Filip Iulius revine adesea dar de fiecare data exprima aceleasi puncte de vedere si anume ca inainte de 23 august 1944 in Romania exista democratie si ca dupa aceasta data a fost instaurat “regimul dictaturii.”

DUI Iulius Filip – fila 166.

Dintre toate aceste „denunturi” impotriva lui Iulius Filip, ultimul (publicat de Sorina Matei pe Facebook-ul sau) atrage in mod special atentia: cel semnat „MIRON”, in spatele caruia se ascunde numele GHEORGHE MUSAT, nimeni altul decit celebrul avocat al firmei „MUSAT & Asociatii”.

Toate documentele de mai sus trebuie citite cu mare atentie, caci ele arata profilul uluitor al disidentului Iulius Filip, un om atit de luminos, incit nici macar in penitenciarul Aiud, dupa zeci de zile de carcera severa, legat in lanturi de vestitul „belciug”, n-a renuntat la principiile sale, la crezul sau.

CE-I UNESTE PE KLAUS IOHANNIS, AUGUSTIN LAZAR SI GHEORGHE MUSAT?
Poate parea surprinzator pentru multi, dar readucerea in discutie a denunturilor lui Gheorghe Musat (alias „Miron”), aparute prima oara in 2010, complica si mai mult situatia lui Augustin Lazar, avind repercusiuni directe si asupra lui Klaus Iohannis, cel care-l tine in brate de atita timp, desi avea obligatia sa-i semneze revocarea imediat dupa ce ministrul Justitiei i-a cerut-o!

Pe baza informatiilor cunoscute de opinia publica, noi am intocmit schema acestei „caracatite”, devoalata in chip surprinzator de dosarul de disident al domnului Iuslius Filip, pe care va invitam s-o urmariti cu atentie:

Pentru intelegerea acestei scheme a „Caracatitei” de mai sus, retineti urmatoarele date semnificative:

– Turnatorul Gheorghe Musat a scris un denunt impotriva lui Iulius Filip catre Securitate. In baza lui, penitenciarul l-a pedepsit cu zile de izolare.

– Augustin Lazar, ca presedinte al Comisiei de liberare conditionata, lua act de pedeapsa dictata de penitenciar si i-a aminat liberarea conditionata.

– Augustin Lazar este cel care i-a inchis cu NUP sau prin casare multe dintre dosarele penale deschise impotriva lui Klaus Iohannis, in timp ce acesta era primarul Sibiului.

– Klaus Iohannis l-a numit pe Augustin Lazar Procuror general al Romaniei si tot el se opune revocarii acestuia la propunerea ministrului Justitiei.

– In procesul de integritate, Klaus Iohannis a fost aparat de casa de avocatura Musat&asociatii, aceeasi care o apara si pe Carmen Iohannis.

– Cercul se inchide prin dezvaluirile lui Radu Vancu, de la „Timpul”, care a spus ca volumul „Pas cu pas” a fost scris de cei din redactia revistei „Observator cultural”, proprietatea familiei Gheorghe Musat, mai exact a Fundatiei „Observator cultural”, al carei presedinte este Carmen Musat, sotia lui Gheorghe Musat!

Sa analizam pe scurt si pesonajele acestei „Caracatite”, care sint legate ombilical de „Cazul Iulius Filip”:

– GHEORGHE MUSAT. A fost timp de 13 ani ofiter de securitate (1970-1983) si, la un an dupa ce a plecat din Sistem, a fost arestat si condamnat, executind pedeapsa la Penitenciarul Aiud. Aici a fost racolat de catre fostii sai colegi din Securitate pentru a-si turna colegii de celula din penitenciar! Conform CNSAS, Gheorghe Musat a intocmit 100 de denunturi sub numele conspirativ „MIRON”, intre care si despre Iulius Filip, asa cum vedeti in facsimilul de mai sus!

Cei care au avut in anii ’90 acces la intilnirile AFDPR isi amintesc ca Gheorghe Filip aparea deseori la brat cu Constantin Ticu Dumitrescu, beneficiind de simpatia tuturor pentru anii petrecuti la Aiud. Pe atunci, insa, nimeni nu stia ca Gheorghe Musat era „Miron”, turnatorul de la Aiud!

In anul 2010, CNSAS il declara „colaborator al Securitatii ca politie politica” si cistiga procesul in prima instanta, numai ca la ICCJ, condusa atunci de Livia Stanciu, Gheorghe Musat cistiga procesul in recurs si parea ca totul era rezolvat. In proces, a fost prezentat inclusiv denuntul impotriva lui Iulius Filip, numai ca, la vremea aceea, numele disidentului nu era atit de cunoscut, asa incit denuntul lui Gheorghe Musat a trecut neobservat.

Numai ca, explodind din nou „Cazul Iulius Filip”, turnatoria lui Gheorghe Musat devine relevanta nu numai pentru implicatiile din 1986, cind disidentul Filip era aminat la liberare conditionata de Augustin Lazar, pe baza acestor denunturi ale lui Musat, ci si pentru ca acelasi Gheorghe Musat avea sa devina avocatul familiei Iohannis, iar sotia lui Musat, Carmen Musat, redactor sef al revistei „Observator cultural”, avea sa se implice direct in redactarea cartii „Pas cu pas” a lui Klaus Iohannis! Acelasi Klaus Iohannis care refuza revocarea lui Augustin Lazar!

– CARMEN MUSAT. Sotia lui Gheorghe Musat conduce revista „Observator cultural”. Intr-un interviu acordat pentru „Turnul sfatului TV”, Radu Vancu, editor al revistei „Timpul” a facut o dezvaluire senzationala: cartea „Pas cu pas” a lui Klaus Iohannis a fost „montata” in redactia „Observator cultural” (v. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=VltlpxlCQ40, de la min. 18:29). Ulterior, Radu Vancu a fost convins sa-si „nuanteze” dezvaluirea, dar stirea initiala, care este confirmata de interviul citat mai sus, suna asa:

„Cartea presedintelui Klaus Iohannis, ”Pas cu Pas” a fost montata de catre colectivul redactional al revistei Observatorul Cultural, ea fiind la baza un colaj de interviuri acordate de catre fostul primar al Sibiului. Informatia a fost prezentata de poetul Radu Vancu, in cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV. ”Am rasfoit-o (n.r. cartea «Pas cu Pas»”) si am constatat, mi-a fost si confirmata aceasta constatare a mea de catre doamna Carmen Musat, directoarea Observatorului Cultural, ca nu sunt lucruri noi, e de fapt un montaj din interviuri mai vechi, nu e o carte scrisa dintr-un jet. E montata in redactia Observatorului Cultural de catre doamna Carmen Musat, alaturi de alti admiratori ai domnului Klaus Iohannis”, a declarat Radu Vancu. El spune ca desi nu are o valoare literara foarte mare, ea are un rol bine definit. ”Nu e miza ei sa aiba o valoare literara. Miza ei e sa aiba un vehicul pentru niste idei politice care au prins. Deci si-a facut treaba. Primul pas, nu am nicio idee. M-ar mira sa fie tot un montaj de interviuri, pentru ca nu cred ca a dat atatea interviuri, incat sa poata sa scoata o alta carte”, a mai spus Radu Vancu”.

– KLAUS IOHANNIS. Cind Iohannis a anuntat ca nu va semna revocarea lui Augustin Lazar, nici nu banuia ca tocmai aceasta atitudine avea sa-l loveasca exact in moalele capului. Au fost mai intii dezvaluirile referitoare la dosarele familiei Iohannis, pe care le-a inchis tocmai Augustin Lazar, dar totul a explodat atunci cind actualul Procuror general, numit de Iohannis, a fost dovedit ca tortionar al detinutilor politici, fiind arma „legala” a Securitatii! Nici acum, cind scandalul a devenit urias, Klaus Iohannis nu-l revoca pe Augustin Lazar, ceea ce amplifica si mai mult lucrurile.

Cu atit mai mult, cu cit familia Iohannis este legata si de relatia cu familia Musat (Gheroghe Musat, alias „Miron”, fiind denuntatorul lui Iulius Filip): casa de avocatura Musat&asociatii l-a aparat in procesul integritatii, care-l putea scoate din cursa prezidentiala, o apara si pe Carmen Iohannis, iar, conform dezvaluirilor lui Radu Vancu, cartea „Pas cu pas” a fost montata in redactia „Observator cultural” chiar de catre Carmen Musat, nimeni alta decit sotia lui Gheorghe Musat, turnatorul lui Iulius Filip!

– AUGUSTIN LAZAR. Despre acesta lucrurile sint atit de cunoscute incit nu mai este nevoie de precizari suplimentare. Poate doar faptul ca el este cel care face legatura intre toate personajele „Caracatitei”, caci refuzul de a-l elibera pe disidentul Iulius Filip avea la baza denunturile lui Gheorghe Musat, tot el fiind cel care i-a inchis toate dosarele lui Klaus Iohannis.

Cei care se mai intreaba de ce Klaus Iohannis nu-l revoca pe Augustin Lazar au acum argumente si mai solide pentru a-si formula singuri un raspuns. Caracatita vechii si noii Securitati are in comun personaje despre care se poate spune ca formeaza o retea de interese pentru care sint dispuse sa joace cartea solidaritatii pina la capat.

Grav este ca dupa zeci de ani de cind disidentul Iulius Filip era torturat in beciurile penitenciarului Aiud, „reteaua” continua sa mistifice adevarul, ca o palma data din nou celui pe care noi ar trebui sa-l punem in galeria eroilor poporului roman.

Sursa: cotidianul.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Declaratie1
actualitatea romaneasca sorinei matei iulius filip augustin lazar
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (8)

TANARA FANApesede81ani  | #697470
BINE CA NU-I COMPLICE AL CRIMINALILOR IN MASA YON YLYCESKU, GELLU BOYKAN SI MYRON CAZMA !
dracNEA(sava iade PiSDei borfasi  |  #697471
Precum noi,cei de la pesede ?
Cornel Palade  | #697480
Bine ca un om care a terminat facultatea cu 9.92, pe vremea cand se facea carte!!! e tortionar, iar indivizi precum Iordacche, Nicolicea, Serban si alte facaturi de 2 bani sunt ....Viitorul nostru European.!!! Tre' sa fii taaare tampit sa judeci asa...
eux  | #697504
Niste securisti fara caracter. Cine se aseamna, se aduna.
Olandezu Van Ghelye  |  #697509
Iar vorbesti despre dracnea, NicoLINGEA si cIORDACHI ! Mai schimba si tu subiectul !
eux  |  #697510
Vorbeam de Lazar, Musat si Iohannis.
Pocirea numelor proprii este un obicei tziganesc si denota minte putina.
rbx7  | #697522
Căutati pe Youtube: Calin Popescu Tăriceanu este asociat în afaceri cu un spion ungar.
Pensionaru  | #697524
Madam matei daca te crezi atat de corecta si de deșteaptă,ar fi bine sa faci un reportaj despre felul cum sunt marginalizați copiii deștepți dar săraci fata de copiii bogaților dar prosti,ca si părinții,primind funcții în cele mai importante structuri.Te intereseaza?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 21 queries | Mysql time :0.030563 (s)