Actualitate

Klaus Iohannis, servitorul Angelei Merkel? 

Publicat: 24 mart. 2019

Este incredibil faptul ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, trebuie sa ceara voie de la cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pentru a putea da un raspuns concret in ceea ce priveste mutarea reprezentantei diplomatice a Romaniei, de la Tel Aviv la Ierusalim.  Mai mult decat atat, acest lucru va fi facut si de catre partenerul nostru strategic american si ne-a recomandat si noua sa facem la fel, dar, din pacate, noi suntem vasalii Germaniei. Viorica Dancila are dreptate deoarece este o chestie tehnica, si de administratie, si nu este o chestie ce priveste politica externa a Romaniei. Viorica Dancila are dreptate in ceea ce priveste mutarea ambasadei Romaniei deoarece este un subiect de natura tehnica si de administratie, nefiind o problema ce priveste politica externa a Romaniei.

Vezi si: Ambasada Israelului: Ne exprimam speranta ca Ambasada Romaniei sa se mute la Ierusalim

In randurile de mai jos va prezentam punctul de vedere transmis de Administratia Prezidentiala:

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, considera ca, prin declaratiile sustinute astazi referitoare la mutarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dancila demonstreaza, inca o data, totala sa ignoranta in domeniul politicii externe si in ceea ce priveste luarea unor decizii importante ale statului roman. Din dorinta de a-si revendica o decizie care nu apartine doar Guvernului Romaniei, asa cum doreste sa lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dancila se grabeste sa faca anunturi publice fara sa existe o decizie in acest sens.

Vezi si: Breaking news. Viorica Dancila, declaratii din America: ''Vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului! ''

Pozitia Presedintelui Romaniei cu privire la acest subiect a fost exprimata cu claritate in repetate randuri si nu va fi reluata acum.

Decizia mutarii Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai dupa finalizarea analizei care se desfasoara in prezent si doar cu avizul tuturor institutiilor cu atributii in domeniul politicii externe si al securitatii nationale. Decizia finala apartine Presedintelui Romaniei, care este, potrivit Constitutiei, titular al deciziilor de politica externa a Romaniei si reprezentant al tarii noastre in plan extern.

Administratia Prezidentiala nu a primit pana in prezent analiza care a fost anuntata in repetate randuri de Guvern. Presedintele Klaus Iohannis solicita, din nou, Guvernului si Prim-ministrului sa manifeste responsabilitate in actul de guvernare”.

 loading...

Comentarii
 • Nu stiu voi dar eu prefer Germania decat Rusia, sa nu uitam ca Teodorovici a fost anul trecut in Rusia si nu a explicat motivul escalei in tara lui Putin, dupa aceea a fost aprobata Ordonanta Lacomiei care a crescut importul de gaze de la Rusi dar si pretul Gazelor, verificati ultima factura iar mai tarziu Eugen Teodorovici s-a bătut în Consiliul UE pentru a proteja Barbados, un cunoscut paradis fiscal.

  • Minti ca un dezvoltator imobiliar.
   Pretul la gaze in stabileste EON – firma germana. Intotdeauna iarna creste importul de gaze de la rusi.

   Esti inconstient (a).
   Pactul Ribbentrop-Molotov. L-ai uitat? Nu a fost pactul Molotov – Molotov. Si a fost semnat intr-o vreme cand relatia cu Germania era mult mai stransa decat este acum. Si in fruntea tarii se afla tot un german.

  • Ai uitat sa mentionezi pe nevasta-sa, persoana sa si casele domniei sale. Cam astea ar fi prioritatile, desi am oarece indoieli legat de cine are intaietate, persoana sa sau Carmen. Celelalte sunt mai la urma.

   • Aduni casele lui Iohannis, presedintele tarii, si intra in sufrageria vilei lui Liviu Dragnea, sau in piscina Olgutei Vasilescu care au lucrat doar la stat. De unde atata bogatie pentru cei care lucreaza in functii publice ?

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit