Actualitate

Klaus Iohannis, „stapan strain” in opinia unui preot calugar

Publicat: 12 apr. 2016
1
Parintele Justinian Oprina de la o manastire din cadrul Mitropoliei Clujului a postat online o scrisoare deschisa catre presedintele Klaus Iohannis in care ii cere sa opreasca deznationalizarea Romaniei, sa respinga construirea moscheii de la Bucuresti si sa nu primeasca imigranti musulmani.
„Scrisoare deschisa catre Presedintele Klaus Iohannis
Domnule Presedinte,
Poporul roman trece prin momente de cumpana, iar conducatorii sai s-au indepartat de la nevoile neamului nostru. Este multa durere si suferinta in Romania de care mai marilor tarii nu le pasa. Asa incat imi fac datoria crestineasca de a va atrage atentia asupra catorva puncte care nu pot sa lipseasca de pe agenda presedintelui Romaniei:
1. Romanii nu vor o moschee turceasca la Bucuresti, un cap de pod al Turciei pe pamantul nostru stramosesc aparat cu sange de inaintasi pentru a salva identitatea nationala despre care nimeni nu poate nega ca este o mostenire crestina. Dumneavoastra, in loc sa ne reprezentati pe noi, romanii crestini, ati ales sa ii strangeti mana sultanului Turciei si sa faceti intelegeri peste capul celor pe care ii reprezentati.
2. Romanii nu vor invazie musulmana in tara lor. Primirea de imigranti musulmani reprezinta o fapta care contravine nu doar dorintei romanilor, ci si istoriei si traditiei milenare a poporului nostru. Si dumneavoastra, domnule Presedinte, sunteti crestin, chiar daca apartineti de alta biserica. Cum ati putut agrea planul de invadare a pamantului romanesc pe care au luptat impotriva semilunei atatia voievozi precum Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mircea cel Batran, Iancu de Hunedoara, Mihai Viteazu si atatia alti romani iubitori de tara? In acest caz, puteati cel mult sa ii acceptati pe crestinii care vin din zonele indepartate, dar in niciun caz pe musulmanii care aduc cu ei prozelitismul islamic si, Doamne fereste, chiar risc de atentate teroriste.
3. Au murit in Arges atatia copiii nevinovati si nimeni nu a fost sanctionat. Nu doar ca statul roman nu incurajeaza natalitatea, dar, in plus, nici macar nu are grija de viitorul tarii pe care il reprezinta copiii crescuti cu greu si cu dificultati de mamele romance. Un Guvern care nu este in stare sa-i protejeze pe copiii tarii sale trebuie sa plece, dar Guvernul pus de dumneavoastra continua sa fie la putere ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Decidentii de la varful statului roman trebuie sa incurajeze natalitatea prin masuri active si eficiente, nu sa asiste pasiv la depopularea Romaniei sau, si mai grav, la asemenea tragedii!
4. S-au strans in Romania aproape trei milioane de semnaturi pentru modificarea Constitutiei in sensul precizarii ca familia se poate intemeia doar pe baza casatoriei dintre un barbat si o femeie.  Ar trebui sa va pronuntati si sa actionati in sprijinul acestei initiative care are menirea de a salva poporul roman si continuitatea noastra pe aceste meleaguri.
5. Ati respins legea prin care Craisorul Muntilor Avram Iancu primea titlul de Erou National, iar acea lege s-a ratacit prin Parlament, dumneavoastra transmitand un semnal clar ca nu doriti recunoasterea meritelor celui care i-a aparat pe romanii din Transilvania de asuprirea maghiara. Dati un mesaj public in favoarea recunoasterii Eroului National Avram Iancu pentru ca Parlamentul sa inteleaga ca nu va mai opuneti acelei legi. Daca nu ne recunoasteti eroii, domnule Iohannis, cum puteti fi presedintele nostru? Nici de Ziua Nationala a Romaniei nu ati desfasurat receptia oficiala de la Cotroceni, ca si cum nu ati recunoaste Ziua de 1 Decembrie in fata strainatatii. Asa de mult va displace istoria noastra, a romanilor?
6. Ati promulgat, in schimb, in mare graba, legea prin care martirii temnitelor comuniste au fost condamnati a doua oara, fiind interzisi in Romania. Doar regimul comunist a mai indraznit asa ceva in incercarea de a arunca valul uitarii peste ei. Poporul roman nu i-a uitat insa si, de indata ce si-a recastigat libertatea, i-a onorat cum se cuvine. Dumneavoastra le-ati luat acum acea libertate,  intorcandu-ne in vremurile negrei dictaturi.
7. Nu ii asupriti pe romani cu legea vaccinarii obligatorii, este nu doar impotriva logicii crestine, ci si a drepturilor omului pe care pretindeti ca le respectati. Este dreptul parintelui sa aleaga in privinta sigurantei copiilor lor. Romania nu trebuie sa devina piata de desfacere obligatorie a companiilor farmaceutice straine, cu riscurile pe care le presupune vaccinarea si despre care nu se vorbeste in mod deschis.
8. Aveti datoria sa sprijiniti promovarea istoriei romanilor prin muzee dedicate istoriei nationale corecte si prin sprijinirea predarii istoriei nationale in scoli. Daca Guvernul pus de dumneavoastra anuleaza istoria din educatia copiilor, sunteti partas la distrugerea constiintei nationale.  La fel, orele de religie trebuie sa ramana in programa scolara, ca si orele de istorie. In plus, pe cine deranjeaza prezenta Sfintelor Icoane in scoli? Sau Sfintii nu au loc pentru ca sa poata fi manipulate mai usor mintile prin reclame si modele straine? Lipsa educatiei religioase si istorice are ca scop cresterea unei generatii instrainate, fara valori si fara radacini. Acesta este planul pe care il desfasurati in Romania?
9. In timp ce monumentele altora sunt renovate si promovate, monumentele romanilor zac in uitare si in ruina, ca si cum cineva ar vrea sa stearga amintirea noastra pe aceste meleaguri. Daca nu sunteti doar presedintele minoritatilor din Romania aveti datoria sa atrageti atentia Guvernului ca romanii sunt stapanii de drept ai acestui pamant si ca istoria lor are dreptul sa fie conservata si rememorata.
10. Teritoriul national devine tot mai mult scena de desfasurare a multinationalelor straine. Va indemn sa aveti in vedere, prin Guvernul pe care il controlati, de stimularea micilor producator si a taranilor romani  care sunt marginalizati si adusi la sapa de lemn pentru ca in Romania sa  aiba loc doar marfurile straine. Am ajuns sa ne importam mancarea in timp ce recoltele taranilor se strica pentru ca romanii nu au unde sa-si vanda marfa. Acest proces are ca scop distrugerea bazei de productie a romanilor, iar datoria dumneavoastra ca Presedinte este sa opriti acest dezastru.
Poporul roman are nevoie de un presedinte credincios care sa tina la istoria si la valorile neamului sau pe care sa si le asume si sa actioneze in numele lor. Nimic din ceea ce ati facut de cand ati devenit presedinte nu dovedeste ca respectati credinta si valorile acestui neam care ne-au tinut laolalta prin restristile istoriei. Priviti la inaintasi, la Voievozii si Regii nostri, si urmati-le credinta si fapta!
Trebuie sa va hotarati, domnule Presedinte, daca vreti sa fiti presedintele romanilor sau doar un stapan strain peste hotarele Romaniei care ia decizii in beneficiul altor puteri. Stapani straini de acest fel am tot avut, iar memoria neamului le-a rezervat locul care li se cuvine. Depinde de dumneavoastra sa va alegeti locul pe care il veti avea in istoria poporului roman!
Preot Protosinghel Justinian Oprina
Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului”.
Adauga un comentariu