National

Klaus Iohannis tine sub lupa masurile Guvernului Grindeanu: Care este impactul bugetar

Publicat: 12 ian. 2017
1
Consilierul prezidential Cosmin Marinescu a declarat ca impactul bugetar brut al masurilor adoptate recent de Guvern si Parlament este de aproximativ 8,5 miliarde lei, potrivit evaluarilor Departamentului pentru Politici Economice si Sociale al Administratiei Prezidentiale.
”In cadrul Departamentului pentru Politici Economice si Sociale al Administratiei Prezidentiale au fost realizate o serie de calcule si evaluari, discutate si in cadrul intalnirii de astazi (miercuri, n.r.) de la Palatul Cotroceni. Potrivit acestor evaluari, masurile recent adoptate au un impact bugetar brut de circa 8,5 miliarde lei, conform actelor normative adoptate saptamana trecuta de catre Guvern si Parlament. Acest impact se va adauga la deficitul bugetar de 2,96% din proiectul de buget al fostului Guvern”, a declarat Cosmin Marinescu in exclusivitate pentru MEDIAFAX.
El a mentionat faptul ca este vorba despre un impact bugetar brut, care se va ajusta potrivit efectelor de runda a doua care apar in economie, urmare a injectarii in economie a unui stimul fiscal-bugetar.
”Importanta este insa amploarea efectelor de runda a doua, in functie de care se ajunge la impactul bugetar net”, a mai spus Marinescu.
Adauga un comentariu