National

Klaus Iohannis, ULTIMUL MESAJ pentru sibieni inainte de plecarea la Cotroceni

Publicat: 20 dec. 2014

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a participat, vineri seara, la un concert organizat in onoarea sa la Sibiu de Ambasada Italiei la Bucuresti si Institutul Italian de Cultura din Romania, evenimentul avand loc intr-o biserica din oras in prezenta primarului interimar al municipiului, Astrid Fodor. Sambata, el a transmis sibienilor un mesaj emotionant pe Facebook.

„Se implinesc astazi 823 de ani de la prima atestare documentara a cetatii Sibiului, sub numele de Cibinium, intr-un document ecleziastic emis de papa Celestin al III-lea. Inca din acel moment, Sibiul era un centru cultural important, o capitala a transilvanenilor. Imi doresc ca sibienii sa se bucure si de acum inainte de multi ani prosperi si plini de realizari”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Presedintele ales, Klaus Iohannis, va depune juramantul duminica, sedinta solemna a Senatului si Camerei Deputatilor dedicata acestui ceremonial urmand sa inceapa la ora 12.00.

Deschiderea sedintei va fi marcata de intonarea imnului national al Romaniei, potrivit unui comunicat al Camerei Deputatilor, remis, vineri, referitor la principalele momente ale evenimentului.

Potrivit sursei citate, dupa intonarea imnului, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, va prezenta Hotararea privind validarea alegerii presedintelui Romaniei, in conformitate cu prevederile Legii privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale si ale Regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

In continuare, Klaus Iohannis va depune juramantul, conform prevederilor stipulate de Constitutia Romaniei, urmand sa semneze textul acestui document si sa il inmaneze presedintelui de sedinta.

Declaratia Parlamentului Romaniei cu privire la depunerea juramantului de catre Presedintele Romaniei va fi citita de presedintele de sedinta, dupa care presedintele Klaus Iohannis va adresa un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.

Sedinta solemna va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Surse parlamentare au precizat, pentru MEDIAFAX, ca presedintele ales, Klaus Iohannis, va respecta protocolul de depunere a juramantului utilizat in situatiile similare de pana in prezent, el neavand solicitari suplimentare legate de ceremonial.

Potrivit acelorasi surse, in timpul sedintei solemne, Klaus Iohannis va lua loc separat, pe un scaun situat imediat in stanga tribunei unde se tin discursurile.

Familia lui Klaus Iohannis si cativa apropiati vor asista la ceremonie in sala de plen, au mai aratat sursele citate.

Totodata, aceleasi surse au precizat ca va fi amenajata si o alta sala in incinta Parlamentului, in care alti invitati vor putea urmari ceremonia pe un ecran mare.

Sursele mentionate au mai aratat ca Iohannis va depune juramantul pe Constitutie si pe Biblie – aceasta din urma fiind unica pentru orice fel de juramant. Aceleasi surse au mai precizat ca protocolul de depunere a juramantului va include si binecuvantarea Patriarhului BOR, ca si pana in prezent.loading...

Adauga un comentariu