International

Kovesi, lovitură de ultim moment la Luxemburg: Oferă 8.000 de euro pentru…

Publicat: 03 dec. 2019

Parchetul European a scos la concurs postul de director de comunicare al instituţiei. Decizia a fost luată de către fostă şefă a DNĂ, Laura Codruta Kovesi, care se afla acum la conducere, scrie Ştiri pe surse.

Termenul limită oferit de către Laura Codruta Kovesi pentru depunerea candidaturilor este 5 ianuarie 2020 iar cel care va obţine acest post va fi angajat cu contract de muncă pe perioadă determinată (3 ani) şi va avea posibilitatea de prelungire a acestuia. Cei care candidează trebuie să aibă minimum 8 ani de experienţă în poziţii cu sarcini relevante pentru jobul de director de comunicare al EPPO (European Public Prosecutor’s Office).

Salariul de bază pentru funcţia de director de comunicare al Parchetului European este de 7.845 sau 8.175 euro pe lună, în funcţie de vechimea în munca a celui care va obţine postul.

Trebuie menţionat şi faptul că deţinătorul funcţiei trebuie să aibă şi un certificat valabil privind accesul la informaţii clasificate.

„Candidatul/deţinătorul jobului trebuie fie să deţină o certificare valabilă a autorizării de securitate la nivelul „UE Secret” (acces la informaţii şi materiale a căror divulgare neautorizată poate aduce prejudicii grave intereselor esenţiale ale Uniunii Europene sau ale unuia sau mai multor state membre – n.r.), fie să fie dispus să parcurgă procedura de verificare de securitate la nivel naţional”, se observă în anunţul EPPO.

Autorizarea de securitate reprezintă decizia administrativă emisă după finalizarea unei investigaţii de securitate efectuate de către autoritatea naţională de securitate competentă, în conformitate cu actele cu putere de lege şi normele naţionale aplicabile în materie de securitate, prin care se atestă că persoanei respective i se poate permite accesul la informaţii clasificate până la un nivel specificat.

În România, instituţia care autorizează un asemenea certificat este ORNISS – Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

 loading...

Adauga un comentariu