National

Kovesi rupe tacerea. Vezi ce spune despre Augustin Lazar, propunerea pentru Parchetul General

Publicat: 01 apr. 2016
1

Procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, respinge speculatiile aparute in presa referitoare la relatia de amicitie a tatalui sau cu Augustin Lazar, propus pentru functia de procuror general.

„Am lucrat cu toti cei patru candidati (intrati in cursa pentru desemnarea procurorului general – n. red.) si am doar relatii profesionale cu colegii participanti la procedura. Nici unul din candidati nu are relatii profesionale cu membrii familiei mele”, se arata in raspunsul lui Kovesi.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a trimis, vineri, la CSM propunerea sa pentru functia de procuror general al Romaniei, in persoana lui Augustin Lazar, procuror sef la Parchetul Curtii de Apel Alba.

El a concurat cu alti trei procurori care si-au dorit aceeasi functie: Oana Schmidt Haineala, Codrut Olaru si Gheorghe Ivan. Cu totii au sustinut interviuri in fata ministrului Justitiei, Raluca Pruna, care a luat pana la urma decizia finala.

„Domnul procuror Augustin Lazar are o experienta relevanta in management judiciar, avand o vechime in functia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani in functii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat si instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmarirea si repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, in care a fost necesara o vasta cooperare judiciara internationala”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Imediat dupa anuntul facut de ministrul Justitiei, in presa au aparut speculatii potrivit carora relatia de amicitie dintre Augustin Lazar si procurorul Ioan Lascu, tatal Laurei Codruta Kovesi, i-au sporit celui dintai sansele pentru nominalizarea la functia de procuror general.

Comentarii
Adauga un comentariu