National

Kovesi vrea respingerea cererilor comisiilor parlamentare de audiere a procurorilor

Publicat: 08 mai 2013
1

Codruta Kovesi, propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si intervievata joi la CSM, are printre prioritati, conform proiectului de management, respingerea cererilor comisiilor parlamentare de audiere a unor procurori in legatura cu anchetele pe care le fac, informeaza Mediafax.

Laura Codruta Kovesi are un CV in care primeaza intervalul 2006-2012 petrecut la sefia Parchetului General, in care si-a atras, asemenea lui Daniel Morar, „renumele” de om al presedintelui Traian Basescu, adversarii politici ai acestuia si ai PDL invocand un caracter partinitor in anumite actiuni declansate de procurori, cea mai recenta fiind declansata dupa referendumul din 2012 de demitere a sefului statului.

Tot in CV-ul Codrutei Kovesi se mentioneaza ca aceasta are aproape 18 ani de experienta ca procuror.

Laura Coduta Kovesi, propusa de premierul Victor Ponta pentru sefia DNA, va fi intervievata, maine, de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Magistratul arata in proiectul de management ca va continua sa respinga cererile comisiilor parlamentare de audiere a unor procurori in legatura cu anchetele pe care le fac si va sesiza CSM daca parlamentari sau ministri fac afirmatii defaimatoare la adresa acestora.

„Printre prioritatile exercitarii mandatului de procuror sef va fi respingerea oricaror intentii sau actiuni care pot aduce atingere statutului constitutional al procurorilor sau care vizeaza discreditarea ori intimidarea acestei categorii profesionale. In acelasi sens am actionat si din calitatea de procuror general. Am sa continui sa resping solicitarile comisiilor parlamentare de audiere a unor procurori in legatura cu anchetele pe care le efectueaza si am sa solicit interventia Consiliului Superior al Magistraturii pentru apararea reputatiei profesionale a procurorilor la adresa carora se vor face afirmatii defaimatoare de catre unii reprezentanti ai legislativului sau executivului”, arata Kovesi, in proiectul de management.

Adauga un comentariu