Razboi în Ucraina

Kuleba a dat răspuns omologului său rus Serghei Lavrov, cu privire la ameninţarea cu declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial

Publicat: 26 apr. 2022
declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba
Declaraţiile ministrului Lavrov şi răspunsul lui Kuleba intervin cu doar câteva ore înaintea vizitei anunţate a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Moscova

Ameninţarea cu declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial l-a determinat pe ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba să afirme că odată ce Rusia simte nevoia de a preciza un astfel de lucru, de un conflict nuclear, este pentru că simte că pierde lupta în Ucraina.

declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial, Serghei Lavrov
Serghei Lavrov a declarat că, „deşi respingerea unui război nuclear este poziţia de principiu a Moscovei, pericolul unui astfel de conflict nu trebuie subestimat”

Kuleba, privind ameninţarea cu declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial

Ameninţarea cu declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial din perspectiva ministrului de externe Kuleba. Oficialul ucrainean a răspuns omologului său rus Serghei Lavrov, care a avertizat luni, 25 aprilie, cu privire la pericolul unui război nuclear care, în opinia şefului diplomaţiei de la Moscova, „este grav, real (şi) nu trebuie subestimat”.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat din Rusia, preluat de mai multe agenţii de presă locale, Serghei Lavrov a declarat că, „deşi respingerea unui război nuclear este poziţia de principiu a Moscovei, pericolul unui astfel de conflict nu trebuie subestimat”.

„Rusia pierde şi ultima speranţă de a speria lumea ca să nu sprijine Ucraina. De aceea vorbeşte despre un pericol ‘real’ al unui al treilea Război Mondial. Aceasta înseamnă doar că Moscova pierde în Ucraina. Tocmai din acest motiv lumea trebuie să ne sprijine şi mai mult ca să putem câştiga şi apăra securitatea europeană şi globală”, a venit şi replica lui Kuleba.

Declaraţiile ministrului Lavrov şi răspunsul lui Kuleba intervin cu doar câteva ore înaintea vizitei anunţate a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Moscova, unde urmează să aibă întrevederi cu ministrul de externe şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

De asemenea, Guterres va vizita şi Ucraina, unde se va întâlni joi cu Dmitro Kuleba şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba
Oficialul ucrainean a răspuns omologului său rus Serghei Lavrov, care a avertizat luni, 25 aprilie, cu privire la pericolul unui război nuclear

Statele Unite ale Americii vor să vadă o Rusie slăbită

Într-o altă ordine de idei, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că speră ca pierderile Rusiei în Ucraina să descurajeze conducerea acesteia să-și repete acțiunile în altă parte. Așadar, Statele Unite ale Americii vor să vadă o Rusie slăbită.

Secretarul american al Apărării a mai anunțat că SUA vor aloca un ajutor militar suplimentar de circa 713 de milioane de dolari (559 de milioane de lire sterline) Ucrainei și altor națiuni europene. În acest context, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că încearcă să „împartă societatea rusă și să distrugă Rusia din interior”.

Austin, un general pensionar de patru stele, vorbea după ce s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei Volodimyr Zelenski, la care a participat și secretarul de stat Antony Blinken, vizită a marcat călătoria la cel mai înalt nivel în Ucraina a oficialilor americani de la începutul invaziei în urmă cu peste două luni.

Întâlnirea dintre partidele americane și ucrainene, care a durat peste trei ore, are loc în timp ce Rusia își intensifică campania militară în sudul și estul țării. La o conferință de presă în Polonia după vizită, Austin le-a spus reporterilor că SUA vor să vadă „Rusia slăbită în măsura în care nu poate face genul de lucruri pe care le-a făcut în invadarea Ucrainei”. Șeful Pentagonului a adăugat că oficialii americani încă cred că Ucraina ar putea câștiga conflictul cu „echipamentul potrivit” și „sprijinul potrivit”.
Adauga un comentariu