Eveniment-Social

L-a crescut de mic, dar si-a atacat stapanul fara mila. Barbatul ar putea ramane fara o mana

Publicat: 12 iul. 2016
1

Ieri, un barbat in varsta de 63 ani a fost transportat in stare grava la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Acesta a fost operat in urgenta si exista riscul ca medicii sa-i amputeze membrul superior stang. Barbatul a fost tarat o distanta mare de calul din gospodarie. Animalul a fost crescut de mic in curtea barbatului si nu a avut niciodata un comportament violent asupra sa.

„Pacientul a ajuns la spital cu ischemie acuta a membrului superior stang si ruptura de biceps. Toate astea dupa ce a fost tarat de cal. Este posibil sa se recurga la amputatie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD.

Ischemia acuta este o urgenta grava, care poate fi urmata de pierderea extremitatii afectate sau deces. Pacientul trebuie sa se prezinte cat mai repede la medic, in maximum 6 ore de la debut, pentru ca tratamentul sa fie o reusita. Ischemia acuta este cauzata de intreruperea fluxului de sange la nivelul unei artere de la mana sau picior. Tesuturile, fiind private de oxigen, sunt in pericol de a muri.

Comentarii
  • Astia tin caietii legati, 24/24, pe un camp in plin soare. Foarte bine i-a facut calul, trebuia sa-l omoare chiar, crucea mamii lui de om.

Adauga un comentariu