Secretele istoriei

La 16 ani a devenit prima romanca admisa la Sorbona! Apoi i-a uimit pe toti cu mintea ei stralucita

Publicat: 11 feb. 2015

Iulia Hasdeu a ramas ca o adevarata enigma a istoriei romanesti, caci nici pana astazi nu s-au putut explica numeroasele mistere din viata tinerei.

S-a nascut in 1869, dar a murit la frageda varsta de 19 ani. Inca din copilarie s-a remarcat datorita capacitatilor sale intelectuale incredibile. A terminat Colegiul National „Sfantul Sava” la doar 11 ani, iar in paralel urma cursurile Conservatorului de muzica.

La 16 ani devine prima romanca admisa la Facultatea de la Sorbona, cea mai prestigioasa unitate de invatamant din Franta.
Facea de toate: pictura, canto, latina, greaca, litere si filosofie. Toti erau impresionati de tanara intelectuala, admirand-o din toate punctele de vedere. Tine conferinte la Sorbona, in ciuda varstei sale fragede.

Vezi si Castelul Iulia Hasdeu Campina intre simbolism si spiritism – FOTO

Dar in 1888, lucrurile iau o intorsatura tragica. Din cauza efortului impresionant depus inca de la varste fragede, tanara incepe sa dea primele semne ale unei boli ce are sa-i fie fatala. Moare de tuberculoza la doar 19 ani, fiind inmormantata la Cimitirul Bellu”.

Vezi si Tragedia prin care a trecut Bogdan Petriceu Hasdeu

Tatal sau a suferit cumpli pierderea fiicei sale, motiv pentru care incepe sa apeleze la sedinte de spiritism pentru a intra in legatura cu Iulia.

In memoria fiicei sale, Bogdan Petriceicu Hasdeu construieste la Campina un castel in memoria fiicei sale.

O intamplare misterioasa este aceea in care tatal a primit un mesaj straniu de la fiica ei, desi aceasta murise. Pe bilet statea scris: „Sunt fericita; te iubesc; ne vom revedea; asta ar trebui sa-ti fie indeajuns. Iulia Hasdeu”.

Iar mesajele transmise de aceasta au continuat, toate in cadrul sedintelor de spiritism. Viata Iuliei este si astazi un mare mister al istoriei. Se spune ca fantoma tinerei mai bantuie si astazi pe culoarele castelului.loading...

Adauga un comentariu