Sporturi

La 66 de ani, un american a alergat 50 de maratoane in 50 de state

Publicat: 06 ian. 2012

Americanul Massoud Messkoub, în varstă de 66 de ani, originar din Iran, a reuşit performanţa ca pe parcursul a nouă ani să alerge 50 de curse de maraton în 50 de state.
Messkoub a început această „cursă” la 57 de ani, dupa ce şi-a încheiat cariera de director în domeniul managementului riscurilor financiare. Pe 28 decembrie anul trecut a terminat cel de-al 50-lea maraton, la Honolulu, îndeplinindu-şi astfel visul de a alerga cate un maraton în fiecare stat american.
Primul maraton alergat a fost la Philadelphia în octombrie 2002, apoi au urmat celebrele maratoane de la Boston şi de la New York şi şi-a dat astfel seama că ar putea duce la bun sfarşit cate unul în fiecare stat. Massoud a alergat în tot acest timp cu o afecţiune severă a spatelui, dobandită în urma unei accidentări cu 20 de ani în urmă şi care l-a ţinut chiar o perioadă în scaunul cu rotile.
Nu numai că alergatul nu i-a agravat starea de sănătate, dar l-a adus în cea mai bună condiţie fizică în care s-a aflat vreodată. Următorul obiectiv al lui Messkoub este să alerge cel de-al 70-lea maraton la împlinirea varstei de 70 de ani.

 

 loading...

Adauga un comentariu