Eveniment-Social

La asa ceva nimeni nu se astepta! Un cunoscut deputat iesean a fost decapitat de judecatori

Publicat: 21 mai 2013
1

@ Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis ieri ca Anghel Stanciu sa nu mai fie deputat in Parlamentul Romaniei @ Mai exact, judecatorii au fost de acord cu un raport al Agentiei Nationale de Integritate si au respins actiunea formulata de Anghel Stanciu @ Pentru ca si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar, ar putea fi declansata procedura de eliberare din functie @ Este un caz fara precedent la Iasi

Chiar daca se credea invincibil si parlamentar ales pe viata, Anghel Stanciu are probleme grave. Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi l-au impins ieri de pe scaunul de deputat. Magistratii instantei superioare iesene au respins actiunea prin care Anghel Stanciu a incercat sa anuleze un raport intocmit de lucratorii din cadrul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), prin care se constata ca a savarsit infractiunea de conflict de interese. Problema esentiala este aceea ca si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar pe care il conduce. Pe baza acestui raport intocmit de inspectorii de la ANI, Anghel Stanciu este cercetat si de procurorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Situatia cea mai grava este aceea ca odata ce instanta de judecata a stabilit prin decizie definitiva ca s-a aflat in conflict de interese atunci cand si-a angajat rudele la cabinet, el trebuie sa piarda postul de parlamentar. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramânerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective. Mentionam ca Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie”, au declarat reprezentantii ANI.

Fiul si nora, angajati la cabinetul parlamentar

In timpul anchetei efectuate de lucratorii de la ANI, Anghel Stanciu a refuzat sa-si exprime punctul de vedere, bazandu-se doar pe ajutorul din partea judecatorilor. Ieri, judecatorii au refuzat sa-l ajute si astfel are toate sansele sa fie dat afara din Parlament. Catalin Anghel Stanciu si Eleonara Maria Stanciu au fost angajati la cabinetul parlamentar pe data de 15 decembrie 2008 si in momentul sesizarii facute de ANI, cei doi inca mai figurau acolo. „Stanciu Anghel, Deputat în Parlamentul României, a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea lui Stanciu Anghel Catalin si Stanciu Eleonora Maria, fiul si nora acestuia, în perioada 15.12.2008 – în prezent, în functiile de referenti în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut, în perioada 15.12.2008 – în prezent, de catre Catalin Stanciu si Maria Stanciu, fiul si nora lui Stanciu Anghel, a fost de 53.868 lei”, se arata intr-un comunicat remis de ANI. „Daca esti de la BUNå ZIUA IASI, nu am ce sa vorbesc cu dumneata. Am incheiat discutia”, a declarat ieri Anghel Stanciu despre aceasta decizie a magistratilor.

Comentarii
 • Afara Buhaiule, ai mancat banii nostri fara sa clintesti un deget pt prosperitatea tarii.
  In incheiere iti fac un mesaj de dragoste: HUUUUUUUUUUUUUUUUUU

 • MIZERABILI,ODIOSI, LACOMI ,ORDINARI. Iata ce otrepe ,ce loaze ati votat pentru parlament .Asa sut 99%dintre ei .

 • Chiar creti? Justitia din tara asta s-a DUUUUUUUUUS LA VALE !!! Ciobanasu’ a fost ULTIMA ZBATERE DIN PICIOR A JUSTITIEI INAINTE DE MOARTE !De acu’ incolo nu mai pupam noi dosare grase. Vor fi pline ziarele de gainari, violatori si boschetari, dar de sentinte DEFINITIVE CU EXECUTARE pentru „reprezentantii poporului”, nexam !!! Putem prohodi justia din Romania.

 • Mare blestem pe capetele noastre: Stanciu, Dobre, Simirad si Angheluta. Ne-am facut-o cu mana noastra dar nici nu prea am avut alte optiuni, mostenirea PCR a fost grea

 • In sfarsit incepe sa se faca dreptate. Dar prea putin. Poate urmeaza si libidinosul de Mocanu , si eternul Ratoi. Asta au ales iesenii. RUSINE .Sii , altceva , nu inteleg de ce se face atata tam-tam cu Becali. Este un infractor.A furat cat a putut Statul Roman. De fapt toti , chiar toti ar trebui inchisi , toti care au transformat Romania , din granar si stabil economic intr-o cersetoare, toti , incepand cu Iliescu.Dar , din pacate nu are nimeni curajul sa rupa capul pestelui.

 • Asta inseamna prostia politica sa-ti angajezi neamurile la cabinetul parlamentar cand putea foarte bine sa-i combine in alta parte.
  Poftim om politic prost dar om valoros pentru partid. Asta spune multe de politica ieseana si mai ales de nesimtirea oamenilor publici.

 • Referenti le trebuie la cabinet care nu fac nimic o bat in cap pe banul public..majoritatea cabinetelor de parlamentar sunt inchise cand teoretic ar trebui sa functioneze

 • … nenea asta de asta se face deputat ,sa-si angajeze pe rudele,iaca de ce prostalanii din colegiu domnului voteaza.Care-i ajutorul si cu ce a contribuit boanul asta la crestrea orasului/judetului/colegiului arondat ?nimic de ani de zile traieste bine mersi pe schinarea noastra si unii daca maaine ii duci din nou la vot pentru un kil de zahar il mai voteaza odata ….o turma de inghesuiti in tot judetul din pacate ,prostii pamantului in judetul asta,numai parveniti si imbuibati ….

 • jos cu el si familia lui de nenorociti,astia n-au muncit la viata lor, au stiut doar sa fure,sa le inchida scolile, de ce nu se sesizeaza nimeni???au numai nereguli acolo , au angajat toate parasutele fomiste care nu stiu nici sa vorbeasca, alea nu sunt scoli, elevii lor au numai obligatii, inchideti-i!! huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nenorocitilor

Adauga un comentariu