La psiholog

La ce cuvant din vocabular trebuie sa renunti pentru a nu mai fi stresat

Publicat: 22 apr. 2017
7
In mod ironic, stresul poate sa fie combatut daca nu il mai rostesti, este de parere un psihoterapeut care propune o alternativa interesanta pentru momentele in care te simti complesit.
Potrivit publicatiei „The Independent“, citata de Mediafax, simpla folosire a cuvantului „stres“ si a derivatelor sale te poate stresa. Seth Swirsky, psihoterapeut, spune ca numai cuvantul in sine este stresant. „Numai faptul ca spui ca esti stresat poate declansa o cascada de reactii chimice in organism – chimicalele: epinefrina si cortizolul – si neurotransmitatori din creier sa te faca sa te simti, ei bine… complet stresat“, a spus specialistul. „Inima bate mai tare, respiratia se precipita, presiunea sangelui creste, nu mai poti gandi rational si te cuprinde teama si anxietatea“, evidentiaza acesta. Deci, pentru a reduce senzatia si efectele stresului, trebuie sa ne adaptam putin vocabularul, gandirea si sa renuntam la un singur cuvant.
Pratima Raichur, doctor din India, a declarat pentru „The Independent“ ca fiecare persoana ar trebui sa renunte la utilizarea acestui termen si sa il inlocuiasca cu alte cuvinte mai pozitive – fapt ce poate fi realizat in urma unor exercitii de gandire. „Cultivati constientizarea gandurilor si a emotiilor, identificati-va obiceiurile, gasiti o modalitate de renunta la negativitate si descoperiti recunostinta. in timp, aceasta practica va incepe sa schimbe calitatile vibratiilor din constient si, in cele din urma, va modifica gandurile pe care le aveati si emotiile care declansau gandirea negativa“, spune Raichur. Aceasta este cea mai noua metoda psihologica de a atrage atentia unei persoane asupra prezentului si determinarea acesteia de a renunta la gandurile negative.
Adauga un comentariu