WoW!

La ce e bun ceaiul din mătase de porumb

Publicat: 17 ian. 2020

Mătasea de porumb poseda o serie de proprietăţi de vindecare. Nutrienţii şi conţinutul său antioxidant indică faptul că există anumite avantaje pe care le putem obţine prin utilizarea acestuia. Printre altele, mătasea de porumb conţine potasiu, lipide, substanţe minerale, calciu şi vitaminele B2, C, E şi K, având proprietăţi diuretice, antiinflamatorii şi calmante.

Tratamentul infecţiilor tractului urinar
Mătasea de porumb funcţionează ca agent antiinflamator pentru infecţiile tractului urinar, împiedicând iritarea ulterioară. Consumul de ceai de mătase din porumb ajuta la calmarea vezicii inflamate şi a tractului urinar. Promovează urinarea şi astfel reduce riscul acumulării bacteriilor în tractul urinar. De asemenea, este folosit pentru a calma glanda prostatică iritată.

La ce e bun ceaiul din mătase de porumb

Acţionează ca agent diuretic
De-a lungul timpului, acest ceai a fost folosit ca agent diuretic puternic natural. Ajută la eliminarea excesului de apă şi a deşeurilor din organism, reducând astfel complicaţiile legate de retenţia apei.

Previne pietrele la rinichi
Pietrele la rinichi sunt alcătuite din mici depozite cristaline care pot provoca durere. Mătasea de porumb a fost folosită încă din antichitate pentru a preveni pietrele la rinichi. Folosirea acestui ceai creşte fluxul de urină şi poate reduce şansele de formare a sedimentelor în rinichi. Totuşi, reţineţi că utilizarea să nu va trata pietrele la rinichi care sunt deja prezente.

La ce e bun ceaiul din mătase de porumb

Ameliorează durerile de cap
Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi analgezice, mătasea de porumb poate ameliora durerile de cap cronice. Dacă alegi să bei ceai preparat din acest ingredient, îţi vei îmbunătăţi circulaţia sanguină şi vei ameliora rigiditatea din umeri, gât şi maxilar.

Facilitează coagularea sângelui
Acesta conţine vitamina K şi ajuta la procesul de coagulare a sângelui. Acest lucru va asigura că nu veţi avea pierderi excesive de sânge în caz de rănire.

Reduce tensiunea arterială
Foarte mulţi oameni suferă de hipertensiune arterială. Aceştia pot consuma ceai de mătase de porumb pentru a reduce tensiunea arterială crescută.

Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge
Conform studiilor, acest ceai îi ajută pe cei cu problema zahărului din sânge. Nivelul ridicat de zahăr din sânge duce la o mulţime de probleme de afecţiuni cum ar fi accident vascular cerebral, probleme de rinichi şi diabet zaharat. Un alt studiu, publicat în revista Nutrition and Metabolism a arătat că ceaiul de mătase de porumb ajuta la generarea de insulina în corp.

La ce e bun ceaiul din mătase de porumb

Ajută la vindecarea afecţiunilor inflamatorii
Având proprietăţi antiinflamatorii, ceaiul din mătase de porumb reduce durerea cauzată de afecţiuni inflamatorii cum ar fi guta şi artrită. Acţiunea diuretică a mătăsii poate împiedica formarea excesului de acid uric în articulaţiile corpului. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie luată ca şi tratament pentru afecţiunile legate de artrită înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră.

Ajută la combaterea colesterolului
Colesterolul din sânge duce la apariţia mai multor afecţiuni critice pe termen lung (inclusiv complicaţii cardiace). Menţinerea nivelului scăzut de colesterol în sânge este cheia pentru a rămâne sănătos şi a evita riscurile cardiace, supun medicii.

Anticancerigen
Mătasea de porumb previne cancerul. Numărul mare de flavonoide, polifenoli, fitochimicale şi antioxidanţi conţinut de mătasea de porumb îl face să fie un bun adjuvant în vindecarea cancerului. În asociere cu anumite ierburi şi produse naturale, mătasea de porumb este o variantă utilă în regimul pacienţilor cu cancer.

La ce e bun ceaiul din mătase de porumb

Sursa de vitamina C
Mătasea de porumb conţine vitamina C, ideală pentru stimularea imunităţii. De asemenea, joacă un rol esenţial în reglarea unui număr mare de funcţii în corpul uman.

Combate obezitatea
Obezitatea este o ameninţare majoră pentru sănătate care afectează o mare parte din populaţia globală. Deoarece mătasea de porumb ajuta la eliminarea excesului de apă şi a deşeurilor din organism, te poate ajuta să scapi de câteva kilograme. Cu toate acestea, ar fi greşit să presupunem că este un remediu pentru obezitate.

Atenţie! Gravidele şi persoanele care suferă de boli renale nu au voie să bea ceai de mătase de porumb. Mai mult, dacă urmezi un tratament medicamentos împotriva hipertensiunii arteriale, consultă-ţi medicul înainte de a consuma acest remediu.loading...

Adauga un comentariu