Magazin

La ce e buna ACUPUNCTURA?

Publicat: 13 nov. 2012
1

Daca nu ai incercat niciodata acupunctura, nu e timpul pierdut. Nu este un procedeu atat de neplacut pe cat poate si s-ar parea, este benefica in numeroase afectiuni, iar contraindicatiile sunt aproape inexistente.

Dr. Alice Popescu, medic primar medicina de familie, cu competenta in acupunctura si apifitoterapie, a studiat doi ani aceasta disciplina in China. Ne-a explicat ca, pe langa efectul terapeutic, acupunctura favorizeaza si relaxarea. Poate te intrebi cum te-ai putea destinde cu ace infipte in tine, dar vei simti doar un usor disconfort la introducerea lor, dupa care te vei relaxa, stare care ramane si dupa terminarea sedintei.

Indicatii:
– reumatism;
– spondiloza cervicala;
– sciatica;
– arterite;
– tulburari de ciclu menstrual;
– afectiuni ale prostatei, impotenta;
– tulburari endocrine usoare;
– nevroze, atacuri de panica, insomnii, depresii usoare;
– colon iritabil, colecistite (se poate evita operatia, daca se respecta si un regim alimentar);
– diabet;
– boli neurologice (ex. amelioreaza simptomele in Parkinson);
– hipertensiune, hipotensiune;
– migrene.

In unele afectiuni, se continua si tratamentul adoptat, care se completeaza prin acupunctura. In ceea ce priveste durerile reumatice, persoanele cu intoleranta la aspirina sau la antinevralgice pot trata durerile suparatoare doar pe aceasta cale.

Poate ajuta la nastere
Contraindicatii nu exista, dar nu se fac sedinte de acupunctura in prima saptamana de dupa un accident vascular sau dupa o operatie. In sarcina, trebuie evitate anumite puncte care pot provoca menstruatia si contractiile. Exista si puncte specifice care pot ajuta femeia sa nasca mai usor si puncte care pot stimula intoarcerea fatului in pozitia corecta pentru nastere.

PROBLEME DIAGNOSTICATE DIN TIMP
Multi vin la acupunctura pentru ca e la moda. Nu este rau, pentru ca problemele apar intai in plan energetic si abia peste cativa ani se manifesta ca boala. Cei care fac acupunctura cand inca sunt sanatosi le pot preveni. Pentru a pune un diagnostic, medicina chineza opereaza cu alte criterii decat cea europeana. Pe primul plan sunt simptomele, cand au aparut, in ce conditii se agraveaza sau se amelioreaza. Se ia si pulsul, care spune multe despre starea pacientului, si se examineaza limba.

Sursa: unica.ro

Comentarii
  • GRESIT SPUS DE MEDICI CA: „Multi vin la acupunctura pentru ca e la moda”
    NU! NU ESTE LA MODA, ACUM! ACUPUNCTURA SAU ELECTROACUPUNCTURA SE PRACTICA DE SUTE DE ANI. LA NOI SAU MAI EXACT LA IASI, INCA PRIN ANII *9*5, DOCTORUL STEFAN IANCU, A TRATAT PRIN ACEASTA METODA SI NU NUMAI (ELECTROACUPUNCTURA) PE ADRIAN PAUNESCU, AMZA PELEA, O ACTRITA DIN CRAIOVA CARE VENISE 3 SERII LA RAND IN IASI SI STIU CA S-A SIMTIT F. BINE.
    NU ESTE RECOMANDAT SUB NICIO FORMA FEMEILOR INSARCINATE SI NICI CELOR SANATOASE. DE CE SA TETRATEZI INCA DE CAND ESTI SANATOS CA PREVI…CE ? ? ? ? EI! CRED CA DEJA ESTE EXAGERARE.

Adauga un comentariu