Diverse

La ce e buna coaja de lamaie

Publicat: 20 nov. 2018
2

Veti incepe sa profitati de avantajele coajei de lamaie si sa o utilizati permanent. Cei care arunca coaja de lamaie in mod regulat ar trebui sa citeasca, deoarece aceasta parte a fructului contine substante nutritive si o varietate de utilizari creative in bucatarie.

Ce este coaja de lamaie?
Conceptul de coaja de lamaie a dus la incurcarea mai multor bucatari in bucatarii acasa si la bucatari profesionisti de generatii si nu este intotdeauna clar ce parte din fruct este mentionata. Se pare ca exista un consens ca coaja de lamaie care contine stratul exterior colorat al fructului, precum si un strat subtire alb sub acesta. coaja de lamaie, se adauga la multe retete diferite, care au in principal benzi din stratul exterior al fructelor, inclusiv unele dintre materia alba sub crusta si stratul exterior de culoare galbena.

Diferenta dintre coaja de lamaie – In ciuda confuziei si suprapunerii acestor termeni in multe retete, exista o separare clara intre coaja de lamaie, marginea lamaii si coaja de lamaie. Marginea acestei coaji de lamaie este marginea exterioara a coajei de lamaie si include doar stratul galben al crustei. Marginea cojii de lamaie este de obicei folosita ca ornament pentru cocktailuri sau aroma, si deoarece este gatit foarte repede, nu este de obicei necesara in retetele fierbinti.

Coaja de lamaie include marginea coajei de lamaie, plus un strat subtire de crusta alba sub ea. Coaja de lamaie este mai groasa decat marginea coajei de lamaie. Aceasta crusta alba se gaseste in coaja de lamaie odata si are o aroma proasta, in timp ce marginea coajei de lamaie are un miros si gust de fructe interioare.

“Coaja de lamaie” Acest termen include marginea cojii de lamaie, coaja de lamaie si restul coajei exterioare a fructului. Practic, coaja este totul, cu exceptia fructelor din interior si mancate.

Nutritie in coaja de lamaie
Proprietatile nutritive ale coajei de lamaie includ niveluri ridicate de potasiu si vitamina C, precum si cantitati mai mici de calciu si o doza sanatoasa de fibre dietetice. Sigur, pentru a va bucura de beneficiile de sanatate ale acestor substante nutritive, trebuie sa mancati cantitati mari de coaja de lamaie – mult mai mult decat este descris in retete. Mai important, coaja de lamaie este o sursa care contine o concentratie mult mai mare de lamai si alte flavonoide, inclusiv peste 20 de compusi specifici pentru combaterea cancerului.

Beneficiile coajei de lamaie
Beneficiile pentru sanatate ale acestui cortex includ capacitatea sa de a promova sanatatea pielii, de a ajuta la scaderea in greutate, de a imbunatati densitatea osoasa si de a preveni cancerul, printre altele.

Ingrijirea pielii
Lemonina este un antioxidant puternic, deci impreuna cu vitamina C, acest cortex poate da pielii dvs. un impuls sanatos. Datorita efectului sau asupra radicalilor liberi si stresului oxidativ, care provoaca riduri, pete si semne de imbatranire.

Reduce colesterolul
Continutul ridicat de fibre in coaja de lamaie ajuta la imbunatatirea digestiei, pentru a imbunatati absorbtia nutrientilor, a preveni mancatul excesiv, mai mic de colesterol, si de a ajuta in incercarile de pierdere in greutate.

Imbunatateste densitatea osoasa
Exista o cantitate buna de minerale rare prezente in coaja de lamaie, care poate contribui la promovarea densitatii osoase si la prevenirea osteoporozei pe masura ce creste varsta.

Preveniti cancerul
Unele studii au descoperit ca limonen si alte flavonoide din coaja de lamaie legate de prevenirea unei formatiuni de corelare directa si raspandirea tumorilor canceroase, in special in cavitatea bucala, faringe, laringe si cancerul de stomac.

Utilizeaza coaja de lamaie
Exista un numar infinit de utilizari ale acestei cruste acide, si includ fiind un demachiant natural pentru baie si cada, folosind local, care ar putea ajuta la reducerea petelor de varsta, clateste-ti parul, tratament pentru piele uscata, un deodorant natural si mirosurile din camera de acasa sau de rufe, impotriva insectelor pentru furnici.

Manichiura, detergent de zahar pentru piele, de asemenea, o modalitate de a stinge incendiile usoare. Ingredientele active, aroma puternica, natura antibacteriana fac multe dintre aceste utilizari posibile. Mai mult decat atat, acesta poate fi uscat sau congelat cu coaja de lamaie, zdrobite si transformate intr-o pulbere, sau pur si simplu se taie in felii si le puiin supa aditivului, sau in alimente gatite.

Cum poti folosi coaja de lamaie?

Foarte usor la coaja de lamaie, tot ce aveti nevoie este un despicator comun de cartofi. Spalati bine lamaia si uscati-o. Utilizati precursorul de legume sau precursorul de fructe si mutati cu grija pe suprafata de lamaie. Veti avea nevoie de o mica presiune pentru a evita indepartarea marginii de coaja de lamaie. Benzi de colectare a crustei si depozitate intr-un bol sigilat etans in frigider pana cand sunteti gata de utilizare.

Inlocuitori de coaja de lamaie – Daca nu aveti coaja de lamaie in mana, puteti utiliza alte coji de citrice, cum ar fi portocale sau bananele, sau puteti folosi suc de citrice pur, daca utilizati crusta. Unii oameni folosesc un extract de citrice sau de lamaie pentru a imita efectul acestor extract de crusta gustoasa.





Adauga un comentariu