Actualitate

La ce este buna tinctura din frunze de nuc si cum se prepara. Acest leac este remediu pentru multe afectiuni

Publicat: 27 aug. 2018

Cand sunt folosite in scop terapeutic, frunzele de nuc trebuie recoltate incepand din iunie pana cel mai tarziu in august, cand au continutul cel mai ridicat in substante active.

Pentru a prepara tinctura din frunze de nuc, un excelent remediu pentru multe afectiuni, aveti nevoie de 2 linguri de frunze de nuc uscate si faramitate si 100 ml alcool alimentar sau alt produs distilat obtinut in gospodarie.

Cum se prepara:

Puneti frunzele de nuc la macerat in alcool, timp de 10 zile, agitand de 3-4 ori pe zi.

Strecurati solutia printr-un tifon, apoi o lasati la decantat in frigider, timp de alte 6 zile, pentru o deplina limpezire.

Transferati apoi usor partea limpezita intr-un alt flacon, indepartand reziduurile depuse pe fundul vasului.

Pastrati tinctura in flacoane de sticla sau plastic prevazute cu dop-pipeta. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data prepararii. Daca se observa depuneri pe perioada pastrarii, se agita flaconul inainte de utilizare.

Tratamente interne cu tinctura de frunze de nuc

Boli ale aparatului circulator periferic – varice, tromboflebite, hemoroizi, fragilitate capilara. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai din frunze de Ginkgo biloba sau saschiu

Boli ale aparatului urogenital – cistite, pielite. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbenele.

Diabet zaharat – se iau 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de teci de fasole.

Insuficienta tiroidiana (hipotiroidie) – se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate in ceai (cel pe care il consumati de obicei).

Tendinta de ingrasare – se ia cate 1/2 lingurita, o data pe zi, vreme de 15 zile.

Boli de natura inflamatorie de tip reumatic – se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de salcie. Concomitent se completeaza cu aplicarea unor cataplasme (prisnite) pe locul afectat, cu o fiertura obtinuta din frunze de nuc.

Boli dermatologice – dermatite, dermatoze. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de trei-frati-patati.

Afectiuni alergice – ce se manifesta la nivelul pielii prin prurit (macarimi) sau placarde eritematoase. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, luate in putina apa.

Bolile sezutului – hemoroizi, fisura anala, prurit anal, rectita. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbenele.

Diaree estivala infectioasa – se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbenele.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit